Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 26., kedd

139.

Kedves Karolina!

Véleményére lennék kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy vajon egy nehéz családi háttérrel, szegény családból származó ember, aki saját maga ért el mindent és saját magának teremtett igen jó anyagi körülményeket, kapcsolatokat, az tényleg egy "sznob ", lenéző ember lehet e, vagy ezzel csupán kompenzál valamit. Érthető, hogy büszke mindarra, amit elért, de vajon komolyan így érezhet, vagy képes még becsülni a valódi emberi értékeket és csak a felszín ez a folyamatos lenézés és "arcoskodás " ? Köszönettel,

Lynette


Kedves Lynette!

Sajnos erre a kérdésre aligha lehet válaszolni, hiszen mindenki más, nyilván másképp dolgozza fel egyik és másik ember, hogy az idők során meggazdagodott. Soraiból azt hallom ki, Önt megdöbbenti és elszomorítja, hogy lehetséges, hogy valaki, aki egykor nélkülözött, ma nem emlékszik erre, és lenéz mindenkit, aki hasonló helyzetben van, mint ő régen. Értem a csodálkozását, de van ilyen (különben nem született volna meg az "újgazdag" kifejezés, ami épp erre utal), és olyan is van, aki nagyon is emlékszik régi életére, és igyekszik mindenben támogatni a kevésbé szerencséseket. Az Ön által leírt esetben lehetséges, hogy a pénz mindig is komoly érték volt az illető számára, éppen ezért tett meg mindent a meggazdagodás érdekében. A pozitív példára inkább akkor van esély, ha a cél nem maga a meggazdagodás volt, hanem valami olyan hivatást talált az illető, ami mellékesen magával hozta az anyagi bőséget is.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: