Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 12., kedd

107.

Tisztelt Doktornő!

Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a párom szerint túlzottan féltékeny vagyok, vagy néha feleslegesen drámázok. Mi 4éve távkapcsolatban élünk, sajnos ritkán tudunk találkozni, de a jövőnket együtt tervezzük.

Leginkább chat-en tudjuk tartani a kapcsolatot. A baj az, hogy én néha fáradt vagyok, mikor beszélünk és akkor sajnos jóval rosszabbul reagálok dolgokra,vagy hirtelen vagyok.
Vagyis mondok olyan dolgokat, ami sértő lehet, vagy éppen meg gondolatlanul hangzik el.
Ha elkezdünk a múltról beszélni és szóba jön esetleg egy előző kapcsolat,akkor ki tudok akadni. De, csak mert annyira imádom, hogy rossz belegondolni,hogy más is volt előttem.
Ha elutazik, néha arra gondolok, mi van, ha valaki mással van, pedig tudom,hogy bízhatok benne.

Ő azt hiszi, hogy én soha nem bízok benne. Néha meg feleslegesen veszek vele össze, apróságokon. Szeretném, ha minden jól menne. Ahogy én gondolom, ez az egész csak azért van, mert távol vagyunk egymástól. Néha a hiánya miatt vagyok nagyon magam alatt. Úgy érzem minden könnyebb lesz ha majd együtt leszünk.

Köszönöm, hogy elolvasta levelem. Várom mihamarabbi válaszát.

üdv Katalin


Kedves Katalin!

A távkapcsolat teljesen más, mint az "igazi", mert nem látják, hogy működnek együtt, hogyan oldják meg a hétköznapi gondokat, stb. Nem tudom megjósolni, a féltékenység változni fog-e, ha együtt lesznek (fizikailag is). Mindenesetre ezzel tönkre lehet tenni egy kapcsolatot, ezért nem érdemes a megoldást sokáig húzni-halasztani. Ennek háttérében jellemzően önbizalomhiány áll, aki ezzel küzd, nem tudja elhinni, hogy ő tartósan szerethető. (Ez persze nem tudatos élmény.) Természetesen ennek vannak fokozatai, nem gondolom, hogy mindenkinek szakemberhez kellene fordulnia, akiben valaha is felbukkan az érzés, azonban ha ez állandó tényező a kapcsolatukban, javaslom, keressen fel egy pszichológust.

BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: