Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 20., szerda

130.

Kedves Karolina!
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a párom bizalmát hogyan tudnám visszaszerezni. Sajnos kb. 4 éve csúnyán hazudtam neki, amit iszonyatosan megbántam, és ő azt mondta megbocsájtja, de még a mai napig szinte naponta a fejemhez vágja a dolgokat, holott már jó párszor átbeszéltük az egészet és már szinte belebetegedtem, hogy ami fáj nekem, hogy megbántottam őt ő állandóan azt vágja a fejemhez. Csak annyit szeretnék, hogyan győzzem őt meg, hogy már megváltoztam és megbántam? már soha többé nem lennék képes hazudni neki, tanultam a hibámból, csakhogy ő azt gondolja és mondogassa is, hogy az ember nem változik,és ennyivel "el vagyok intézve"- nem hisz nekem. Ahhoz viszont hogy szakítsunk, túlságosan szeretjük egymást, ám bizalom nélkül nehéz. Bár nagyon felületesen vázoltam a problémámat, de előre is köszönöm szépen a válaszát!
Üdv Tímea


Kedves Tímea!

Ami Önön múlt, megtette. Sajnos nem mindenkinek megy a megbocsátás, pedig anélkül aligha működik hosszú távon egy kapcsolat. Mindenesetre az is fontos, hogy Ön megbocsásson magának, és tudja, már nem kell szégyellnie egy megbánt hibát. A párja az, akinek a következő lépést meg kellene tennie. Valószínűleg már nem őszinte haragról vagy bizalmatlanságról van szó, hanem megtanulta használni az Ön bűntudatát arra, hogy fenntartson egy aránytalan helyzetet, melyben ő az áldozat. Jóllehet, ezt azért tudja megtenni, mert Ön erre valóban érzékeny. Tehát annyit tud tenni, hogy saját magát már nem hibáztatja, és méltósággal utasítja vissza a régi hibára vonatkozó utalásokat.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: