Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 20., szerda

127.

21 éves vagyok és 4,5 éve vagyok együtt a barátommal. Pontosítanék, csak voltunk együtt. Az első 1 évben filmbe illő szerelem volt a miénk, elvakultan és őrülten szerelmes voltam. Majd jött egy törés,ő a főiskola miatt felköltözött Pestre,így hirtelen távkapcsolatban találtuk magunkat. Ennek sajnos pár hónapnyi különválás lett a következménye. Utána újra megpróbáltuk és a szerelem mit sem változott, ugyanolyan tűzzel szerettem, szeretem most is.3,5 éve élünk így,és rengeteget veszekszünk,de mindig sikerült kibékülni,hiszen úgy éreztem ő is tiszta szívből szeretem engem,amit mindig el is mondott. Pár hete azonban megint összevesztünk, úgy gondoltam ennek is szokás kimenetele lesz. De nem így történt. Pontosan 1 hete megtudtam, hogy udvarolgat egy másik lánynak. Leírta neki, hogy mennyire hiányzik, és hogy alig várja, hogy lássa. Nem árultam el neki, hogy tudok a dologról, csak megkérdeztem tőle, hogy mit érez irántam, mert nincs rosszabb a bizonytalanságnál. A válasza az volt, hogy velem akarja leélni az életét és örökké szeretni fog, de most nehéz időszakon megy át és várjak rá.

Azóta egy falat nem megy le a torkomon, nem alszom és vele álmodom. Darabokra estem szét és nem tudom hogy fogom ezt túlélni.

Ön szerint elmúlhat ilyen hirtelen egy 4 éves kapcsolat, melyben folyton bizonygatta,hogy velem akar élni és én vagyok a mindene?

Azt sem tudom, érdemes-e még harcolnom érte. Nem tudom mi tévő legyek.

Elnézést a hosszú levél miatt.
Válaszát előre is köszönöm!
Nóra


Kedves Nóra!

Vérmérséklet kérdése, mit fog tenni. Nincs egy jó megoldás, ami biztosítaná, hogy kedvezően alakul minden. A lehetőségek a következők: ha mindketten elkötelezettek a kapcsolat fenntartása iránt, fordulhatnak párterapeutához, aki átsegíti Önöket a nehéz időszakon. Nem állítom, hogy ez feltétlenül szükséges, hiszen terapeuta nélkül is megoldódott már jópár párkapcsolati válság, ez csupán egy lehetőség.

Egy tanácsom van: ne vegyen része ennek az állapotnak konzerválásában, húzásában-halasztásában. Ezt megteheti úgy, hogy választás elé állítja párját, vagy hogy átmenetileg különválnak, míg tart a párhuzamos kapcsolat. Egyetlen dolgot kerülnék el: hogy Önök párkapcsolatban legyenek, miközben partnerének szeretője is van.

Túl a tanácsokon, azt mondhatom, teljesen érthető, hogy kiborítja Önt ez a helyzet, ugyanakkor azt kell látni, hogy minden kapcsolatnak van dinamikája, olykor elfárad, és ilyenkor megesik, hogy egyik fél valaki másnál keres megoldást. Ha van elég tartalék a kapcsolatban, megerősödve tudnak kilábalni ebből a helyzetből.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: