Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 16., szombat

114.

Kedves Karolina!
Nem véletlen kerültem erre az oldalra.Segítség után kutatok.Férjem és a 4 leánygyermekem közül a legkisebb közötti konfliktus aggaszt.A párom gyakorlatilag elüldözte a háztól a lányunkat,aki most 20 éves.Beszéltem a gyerekkel és mondta,hogy nem mer kimenni az utcára.Csak otthon szeret lenni a barátja óvó-védő közelségében.Az iskolába nem megy el.Így most érettségi előtt azt be is fejezte.Állandóan az vizhangzik és dörömből a fejében,amit az apja üvöltött állandóan a képébe.Semmire kellő,drogos ribanc.Súlyos szavakat vágott hozzá az évek során folyamatosan.Hiába próbáltam fékezni nem lehetett.Csak azt láttam,hogy a gyerek lelkét alázza meg.Nem is tartóztattam mikor menni akart.Jelenleg is próbálom őt erősíteni.Állandóan biztatom és dícsérem.Ölelgetem ha személyesen is találkozunk és puszilgatom.Szeretetem minden erejével próbálok erőt adni neki.Kérem a tanácsát mit tehetnék még,hogy visszany! erje sárba tiport önbizalmát.Orvoshoz nem akar menni mert fél,hogy gyógyszert akarnak adni neki ami ellen tiltakozik.A barátja is mellette áll,rendes fiú,biztatja ő is erősíti.Aggódó anyuka várja tanácsát köszönettel Ildikó


Kedves Ildikó!

A szeretgetés-ölelgetés nem azonos súlyú a történtekkel. A legfőbb, amit tehet, hogy átgondolja, milyen felelőssége van Önnek a történtekben. Leveléből úgy látom, még erősen hárítja ez: "próbáltam megfékezni, nem lehetett". Illetve nem marasztalta az apát, mikor elment - tehát ha Önön múlik, akár maradhatott volna. Ne haragudjon, hogy keményen fogalmazok, de ha szeretne változást -amiben biztos vagyok-, ez az első és legfontosabb lépés. Ha Önben megérik a felelősség vállalása, azt érezni fogja lánya, de legjobb, ha el is mondja őszintén, sajnálja, ami vele történt, és nem lett volna szabad megtörténnie, Magának pedig nem lett volna szabad hagynia. Persze, csak akkor mondja ezt, ha valóban így érzi.

Ami az egyéb konkrét segítést illeti, orvos helyett pszichológushoz fordulhat a lány. A gyógyszer (ha esetleg pszichiátert keres meg), csak ajánlat, ő dönti el, milyen kezelést fogad el.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: