Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. április 24., vasárnap

132.

Kedves Karolina!

26 éves vagyok. A problémám az állandó rosszkedv. Képtelen vagyok bárminek is örülni. Próbálok változtatni rajta, de vannak napok mikor teljesen elhatalmasodik rajtam. Napi szinten 3-5 órákat vagyok képes aludni. A többit végig szenvedem. Sokat dolgozom, hulla fáradt vagyok, még is képtelen vagyok aludni. Mostanában egyre gyakrabban sírógörcsök jönnek rám, amit nagyon nehezen tudok abbahagyni. Sokszor megállok az utcán és azon veszem észre magam, hogy csak bámulok, mint egy hülye. Ha elindulok sokszor valahova, visszafordulok, hogy most végül is minek megyek. Régen rengeteget sportoltam, de már az sem ad örömet. Ott vagyok az edzőteremben és képtelen vagyok bármit is végig csinálni. Lassan mindenkivel megszakítottam a kapcsolatot, mert nem akarok beszélgetni senkivel. Utálom ha az emberek beszélnek hozzám. Nem akarok nevetni, nincs kedvem főzni, nem akarok semmit sem csinálni, csak egyszerűen elbújnék. Azt hittem, ha jön a tavasz jobb lesz... és más lesz. Lesz erőm végig csinálni a napokat. Nem látom a jövőm. Nincs miért csináljak valamit. A párommal állandóan veszekszem, külön alszunk, mert nem bírom elviselni, ha hozzám ér, ha néz. kb fél éve a szexet sem kívánom, nem tudok a végére jutni és akkor még rosszabb kedvem lesz. Nem tudom, mit tehetnék, hogy ez változzon, mert nagyon szeretnék rajta változtatni. Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Kinga!

Amiket leír, azok a depresszió tünetei. (Lehangoltság, alvászavar, szexualitás csökkenése, stb.) Ennyi alapján nehéz lenne megmondani, miből indult ki ez az állapot: a párkapcsolatból, a munkájából vagy egyébből. Mindenesetre fontos lenne szaksegítséghez fordulni pszichoterapeutához, aki segít kibogozni, mi a probléma gyökere, és hogyan tovább.

Azt javaslom, ahogy most is igyekszik tartani magát, tegye ezt a továbbiakban is, például folytassa a sportot. Valószínűleg munkája miatt muszáj is, de legyen napi ritmusa. Ez önmagában nem oldja meg a problémát, de megakadályozza, hogy romoljon a helyzet. Tudom, hogy ez több erőt kíván, mint régebben, de higgye el, megtérül. És közben kezdje a terápiát!


Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: