Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. március 16., szerda

96.

Tisztelt Doktornő!

6 éve, elvált asszonyként ismerkedtem meg a jelenlegi társammal, aki ugyan nős, de a felesége egy másik férfival él. Tulajdonképpen kettős életet élnek, mert a barátom felesége hol a barátjánál, hol otthon, a férjével lakik, arra hivatkozva, hogy a közös házukban élés őt is megilleti!
A barátom őszinte ember, hiszek neki és megbízom benne. Elmondása szerint 10 éve nincs köztük testi kapcsolat a feleségével, mégsem tudja elhagyni, mert összeköti őket a múlt és a két felnőtt gyermekük.
Mi minden hétvégén találkozunk - mivel a barátom az én lakóhelyemtől 150 km-re lakik -, együtt töltjük a szabadságunkat és együtt nyaralunk, szeretjük egymást.
6 éves ismeretségünk alatt egyetlen alkalommal sem követeltem semmit, vagy éreztettem vele a bizonytalanságomat, amiért nem váltak még el. Mindentől függetlenül megalázó érzés, hogy én csak a \"szerető\" vagyok, nem vehetünk részt maximálisan egymás életvitelében.
A kérdésem az lenne a Doktornőhöz, milyen megoldást javasol, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön.
Tisztában vagyok azzal, hogy a barátom gyenge ahhoz, hogy változtasson a helyzeten, valamilyen megoldást azért mégis jó lenne találni ahhoz, hogy meglegyen a lelki megnyugvásom.

Válaszát és segítségét köszönöm.

Üdvözlettel,

Éva

Kedves Éva!

Az Ön döntése ebben a helyzetben: marad minden így, vagy kockáztat, és elhagyja a szeretőjét. Utóbbi esetben nem tudjuk a folytatást, lehet, hogy az illető Önt választja, lehet, hogy benne marad a házasságában. Nézzünk szembe a valósággal: sok ideje lett volna elválni. Igaz, Ön is segített konzerválni ezt a helyzetet azzal, hogy elfogadta a hétvégi szerető státuszát. A férfinek ez rendkívül kellemes, mindent megkap, amire csak vágyik. Neki a legkevésbé érdeke, hogy változzon a helyzet, tehát tőle ne várja. Kérdés, mennyit nyújt Önnek ez a kapcsolat. Ha nem eleget, és egy kölcsönös elköteleződésen alapuló kapcsolatot szeretne, a kilépés az egyetlen út, ami még akkor is nyereség, ha ezt a férfit elveszíti, hiszen szabaddá válik, hogy új kapcsolata lehessen. Ha úgy érzi, elfogadható a helyzet, akkor a megnyugvás kulcsa abban rejlik, hogy ne várja többé, hogy változni fog, mondja ki magukról, hogy Önök szeretők, és ebben találja meg a boldogságát.

BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: