Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. március 12., szombat

88.

Jó napot, volna egy kérdésem ön felé, én egy 26éves nő vagyok, van egy 5éves kisfiam és most pedig 26 hetes terhes vagyok. Az érdekelne engem, hogy terhesség alatti depresszió is létezik e vagy csak szülés utáni? Annyi mindent hallani mostanában a tv-ben, pár tünetet észre vettem magamon, rossz gondolataim vannak amióta terhes vagyok! Teli vagyok félelmekkel, nem tudom mit tegyek. Kérem segítsen, adjon tanácsot! Egy kétségbeesett nő!

Minden életszakaszban lehet depressziós az ember. Lehet biológiai oka, vagy az élethelyzetből fakadó, illetve a kettő kölcsönhatásban is áll egymással, természetesen. De a lényeg, hogy Ön mit él meg. Erről sajnos nagyon keveset ír. Mire vonatkoznak a félelmei és a rossz gondolatai? Egyébként milyen a közérzete? Lehet ez valamilyen szorongásos zavar is, ennyiből nem derül ki. Ha gondolja, írjon részletesebben!

Leggyakrabban megtekintett kérdések: