Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. március 13., vasárnap

93.

Tisztelt doktornő!

Én egy 21 éves lány vagyok, és úgy gondolom, elég sok mindenen keresztül mentem már! Mindig sikerült megtartani az optimizmusomat, a jókedvemet! De most már egy más fél éve egyszerűen nem megy! A párom szerint mély depresszióban szenvedek és orvoshoz kellene fordulnom, de annyi mindent túl tudtam már vészelni! Félek a gyengeségtől, attól, ez sem fog segíteni, mert semmi nem jön össze! Elegem van a folyamatos lelki bántásból, ami mindenhol jelen van már! Lassan már felkelni sincs kedvem! Nem akarok mást, csak h hagyjon mindenki békén, egyedül lehessek, hogy fel tudjak készülni a másnap elviselésére! Mikor alszom, az a legjobb, akkor legalább nem gondolkodom, és nyugodt vagyok! Ha tehetném, mindennap csak aludnék! Viszont azt is tudom, hogy a páromnak se lehet könnyű így elviselni engem. Ön szerint mit kéne tennem, hogy a páromat nem \"bántsam\" ezzel? Játsszam el, h jó kedvem van és minden rendben?


Kedves Mónika!

Az Ön által leírtak valóban a depresszióra engednek következtetni, ezért egyetértve párjával, én is javaslom, forduljon szakemberhez, lehetőleg pszichoterapeutához. Nem elsősorban a párja, hanem önmaga miatt. Van rá lehetőség, hogy ne csak elviselje a napokat, hanem élvezze is azokat.

BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: