Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. március 2., szerda

83.

Sajnos édesapám 1 éve halt meg szörnyű balesetben! És nagyon nehéz ezt feldolgoznunk! Hárman vagyunk testvérek, én vagyok a legidősebb! Van egy húgom és egy öcsém! Az öcsém nagyon nehezen viseli apa hiányát, sajnos rossz irányba halad, amit se én, se anyukánk nem tud megakadályozni! Az alkoholhoz fordult 18 évesen, nagyon agresszív és durva egy egyéniség lett, kérem segítsen, írja meg, hogy mit is tehetnénk! Kérem adjon tanácsot!!! Előre is köszönöm

Kedves Levélíró!

Ezt a problémát nem Önnek kell megoldania, mert nem Ön a szülő. Tudom, hogy szeretne segíteni édesanyjának, akinek bizonyára nehéz most hely állnia, de ettől még nem kell szülői feladatokat átvállalnia, függetlenül attól, hogy szintén felnőtt. Amit Ön tehet (azon kívül, hogy saját gyászával is meg kell birkóznia, ami gondolom, Önnek sem könnyű), próbáljon testvérként beszélgetni öccsével. Elmondhatja neki őszintén, hogy aggódik miatta, és tehetetlennek érzi magát, mert nem tudja, hogyan segítsen neki. Még ha abban a pillanatban nem is mond erre semmit, akkor is sokat fog neki jelenteni önmagában az is, hogy tudja, van valaki, akire számíthat.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: