Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 26., szombat

215. Nem megy le a torkomon az étel

Kedves Karolina
Egy olyan problémával keresném meg Önt, hogy nem megy le a torkomon a szilárdabb étel. Eddig frontin 0.5-öst szedtem 1 nap egyszer elég volt. Most az orvosom felírt nekem rivotrilt 0.5-öst, hogy szedjem úgy fél-fél-egész. De én ettől elalszom és a problémám ugyanúgy fennáll. Így csak felet-felet szedek. Szervi bajom nincs. Nem undorodom az ételtől, konkrétan majd meghalok a normális ételért,de csak activiát, montét, rudit, meg édességet tudok megenni.Már fogytam is, aminek örülök, de nem ilyen áron.Mit tegyek. Bocsi nincs felkiáltó,és kérdőjelem. Válaszát előre is köszönöm.



Kedves Heni!
Úgy tűnik, fóbiához hasonló érzéseket vált ki Önből a szilárd étel lenyelése, ami arra utal, szorongás áll a háttérben. Sajnos nem derül ki leveléből, mióta áll fenn a gond és hogyan alakult ki, illetve azt megelőzően volt-e valamilyen kedvezőtlen változás, esemény az életében. Az sem lényegtelen, egyébként hogy érzi magát: elszigetelt problémának látszik-e ez, vagy általánosságban feszültebb egy ideje. Konkrét információk hiányában csak általános választ adhatok: a stresszt próbálja csökkenteni (sport, relaxáció, pszichoterápia). És persze érdemes elgondolkodni a fenti kérdések kapcsán, vajon mihez kötődik a tünet: hátha önmaga is rájön valamilyen összefüggésre az életéből.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: