Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 4., péntek

203. Férjem feladta a kemoterápiát, nem tudom feldolgozni

Végét érzem mindennek, férjem súlyos betegségei ellenére erös voltam, rákos daganatok, agyi infarktus stb. Most ö feladta a kemoterápiát, ez nekem a vég, nem tudom feldolgozni, én tartottam benne az erőt, reményt és ennyi. Ezek után úgy érzem, senki vagyok, semmihez nincs kedvem, szoba sem áll velem, ez nagyon fáj, kedvem sincs élni, annyi minden jár a fejemben, mi tévő legyek, az biztos, nem soká bírom így.

Kedves Nelli!

Nagyon nehéz a helyzetük, mert egy ilyen súlyos betegségre többféleképp lehet reagálni: lehetséges reakció a küzdés és az elfogadás is. Önök most különböző stádiumban vannak, míg Ön aktívan tenne, a férje a belenyugvás fázisába lépett. Ha képesnek érzi magát rá, próbáljon mellette állni ebben is, most ebben segíthet neki! Ha ő már nem fogadja el a kezeléseket, használják fel minél értékesebben az időt, beszélgessenek, éljenek át minél több jót. Kár lenne hadakozással tölteni ezt az időszakot. Ha megérzi a férje, hogy elfogadja az ő lelki állapotát, azt gondolom, ismét szóba fog állni Önnel.

Érdemes lenne Önnek is segítséget kérni, javaslom Magyar Hospice Alapítvánnyal való kapcsolatfelvételt, ha eddig még nem történt volna meg, ott testi-lelki segítséget is kapnak mindketten.

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: