Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 20., vasárnap

211. Már nem tudok rá felnézni

Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok. 6 éve elváltam, van egy 6 és fél éves kisfiam. 5 éve megismerkedtem a jelenlegi Párommal. Sokszor érzem úgy, hogy már nem szeretem, és nem tudok rá felnézni. Ez abból adódik szerintem, hogy általában nincs munkája, és csak itthon fekszik. Ami számomra nehezen viselhető el. Én szerencsére jól keresek, sikeres vállalkozásom van. A Fiammal imádják egymást. Nap, mint nap őrlődök, hogy mit kellene tennem. Mert ugye nem szeretném, hogy a Kisfiam sérüljön, mert Ő nagyon szereti a Párom. Előre is köszönöm a válaszát! 

Kedves Levélíró!

Ha fiával imádják egymást (mármint a párja), biztosan mást is tesz, mint hogy egész nap csak fekszik. Egy dolog, amiért felnézhet rá, hogy jól bánik a gyerekkel.

Persze kevés, ha a gyermek érdekében egyszerűen csak elviseli őt, közben nyilván hatnak a családi légkörre az Ön érzelmei. Ha mindenkinek jót akar, fektessen energiát a kapcsolatba, ami hangsúlyozom, nem a párja megváltoztatását jelenti. Hanem azt, hogyan tudnák jobban megérteni egymást, hogy ne a neheztelés légköre hassa át életüket.

Próbálkozhat párterápiával, de sok más segítség is elképzelhető (például, ha vallásosak, abban a közegben is kereshetnek segítséget, de barátoknál is, persze olyanoknál, akik nem intézik el annyival, hogy "hagyd ott azt a lusta fickót"). Az ember hajlamos egy idő után belehergelni magát a másik hibáinak keresésébe, saját magát emlékezteti ezekre. Ez nagyon veszélyes dolog, ami nem jó irányba visz...

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: