Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 21., hétfő

212. Rettentő féltékeny vagyok

Kedves Karolina!
21 éves lány vagyok és az lenne a problémám,hogy régebben volt egy másfél éves kapcsolatom,ahol az akkori barátom megcsalt egyszer a tudtom nélkül, azután a szakításunk oka egy második megcsalás volt. Én a kapcsolatunkért úgy érzem mindent megtettem, de felültettek. Volt egy ennél sokkal rövidebb kapcsolatom ahol a fiú folyamatosan csalt a volt barátnőjével ( ez igazából nem viselt meg,mert nem voltunk sokáig együtt és mert nem voltam szerelmes).
Már két és fél éve, hogy van egy barátom akivel nagyon szeretjük egymást, csak az a problémám, hogy rettentő féltékeny vagyok. Minden apró jelre ugrok, az is baj, ha más lányokkal beszél stb. Ezt a barátom megelégelte és rajta kaptam, ahogy a volt barátnőjének írogat, hogy találkozzanak és, hogy még mindig tetszik neki. A magyarázata az volt, hogy én kergettem bele abba, hogy titkolózzon és hogy kalitkában érezze magát mellettem,de szeret és ezért nem akar szakítani velem,csak arra kér, hogy változzam meg. Azért is fordultam Önhöz, mert tudom, hogy ez nagy probléma (legalább is számomra), csak nem tudom, hogyan is kezeljem ezt a dolgot, mert tényleg szeretnék változni, mert nem akarom őt elveszíteni. Tudom, hogy azért vagyok féltékeny és bizalmatlan , mert többször megcsaltak, de most okom sincs rá ,hogy ilyen legyek.Már soha többé nem fogok tudni megbízni senkiben? Azzal csak magamnak ártok, jó lenne már ezen túllépni.
Előre is köszönöm:
Kata



Kedves Kata!
A féltékenységben csak olaj a tűzre, ha az embernek tényleges rossz tapasztalatai is voltak, de a kezdő szikra sokkal korábban keresendő. Ott, hogy mennyire érzi értékesnek magát, és mennyire tud bízni a környezetében. Ha valaki nagyon féltékeny, abban van egy nagy adag önbizalomhiány, hiszen attól fél az illető, bármelyik pillanatban lecserélhetik őt. A bizalmatlanságnak is vannak korai gyökerei, amit általában a család tájékán kell keresni, hiszen onnan szerezzük az alapvető élményeinket, számíthatunk-e tartósan mások szeretetére. Sajnos ebből az következik, hogy elég lassú folyamat változni ebben a tekintetben, és ha valaki komolyan küzd a féltékenységgel, akkor segítségre is szorul. Ha megteheti, azt javaslom, vegyen igénybe segítséget!

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: