Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 12., szombat

208. Mikor beszélgetek valakivel elképzelem ahogy megkínzom, megölöm

Kedves Karolina!
A napokban nagyon erős belső feszültséget érzek. Gyakran vagyok ideges, rossz kedvű. Olykor mikor beszélgetek valakivel elképzelem ahogy megkínzom, megölöm az illetőt, ez számomra a legijesztőbb, mert nem akarok efféle borzalmakat elkövetni soha senkivel. Gyerekkoromban is voltak hasonló problémáim, akkor a kutyámat bántottam sokat, de ez elmúlt vele szemben egy idő után, és nagyon sokáig semmi ilyen fajta érzésem nem is volt, most kezdődtek el ezek a borzasztó gondolatok tízen év után megint. Mi lehet ennek az oka? Remélem nem valami mentális zavar... nagyon el vagyok keseredve. Nagyon köszönöm a segítségét!


Kedves Levélíró!

Az ijesztő gondolatok bizonyára kényszergondolatok: ez olyan fantáziákat jelent, amiket a személy elképzel, noha saját maga számára is kínzók, szorongást keltők. Előfordulhat, hogy ez gyógyszeres segítséget igényel, ezért javaslom egy pszichiáter felkeresését. Sokan küzdenek hasonló gonddal, ez egy szorongásos probléma, és nem jelenti, hogy valóban meg fogja tenni, amit elképzel. Ugyanakkor az Ön életminőségét rontja, ezért ajánlom, hogy mindenképp forduljon megfelelő szakemberhez.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: