Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. november 23., szerda

213. Most szembesült a ténnyel, hogy az apja mit tett

A fiam gyilkosságért börtönbe került. Az unokám most 6 és fél éves. Most szembesült a ténnyel, hogy az édesapja mit tett.Mit tegyünk, hogy a gyerek lelkileg ne sérüljön, hiszen egy felnőttnek is szinte feldolgozhatatlan problémát okoz. Nagyon féltjük őt. Segítségét nagyon köszönöm.


Kedves Katalin!
A legfontosabb, hogy unokájának ő marad az apja, bármit is tett. Önmagában nagy segítség, ha nem próbálnak ez ellen dolgozni, például elterelni a beszélgetést, ha róla kérdez, pláne szükségtelenül is befeketíteni őt. Azt elmondhatják, hogy az apja hibát követett el, ami miatt most börtönben ül, de a jó tulajdonságait is ismerjék el. Lehet, hogy meglepő, amit írok, de még egy gyilkos apára is igényli a gyermek, hogy felnézhessen. Jó, ha segítenek neki megérteni, miért, hogyan tisztelheti őt annak ellenére, hogy élete egy pillanatában rossz döntést hozott. Nézhetnek róla képeket, mesélhetnek róla pozitív történeteket. Sajnos nem vagyok jártas annak gyakorlatában, egy gyermek milyen módon tarthat kapcsolatot egy elítélttel: ha van rá mód, és az apa is nyitott erre, mindenképp segítsék a kapcsolattartást!
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: