Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. január 4., kedd

55.

Üdvözlöm

Egy érdekes kérdéseben szeretném a segítségét kérni. Nem is tudom hol kezdjem. 24 éves vagyok, egyetemre járok, mondhatom hogy az életem úgy halad előre ahogy én szeretném. Egy dolgot kivéve! 1éve abba kellett hagynom a modellkedést (5évig modellkedtem itthon és külföldön) mert egy hormon változás miatt híztam 25kg-ot!!!
Ez teljesen felborította az életem... ugyan 3 hónapja szedek egy gyógyszert ami szépen beállította, de most a kilók megmaradtak...és nem nagyon tudok lefogyni.
Nyilván közben én is vágyom szeretetre ezért regisztráltam egy társkereső oldalra, ahol megismertem valakit! ő 13évvel idősebb nálam, ami nem baj, mindig is idősebb párjaim voltak. telefonon, skypeon beszélünk mert ő pécsi én pesti vagyok. Neki már kialakult élete, egzisztenciája van. én nem mertem neki elmondani hogy meghíztam (a képen csak arcos kép volt) kb 2 hónapja beszélgetünk minden nap, sokat. Kicsit talán megis szerettük egymást.. ő mindenképp találkozni akar már jó ideje, ami jogos. A vizsgaidőszakra , szakdolgozatra (végzős vagyok) hivatkozom . De ezt sokáig nem lehet már húzni nyilván! Nem tudom hogy mondjam el Neki, mert idő közben nekem is elégé fontos lett ő . Fájna ha elmenne ezért... De megérteném mert tényleg hazudtam neki. És azért nem mindegy hogy 55kg valaki vagy 80kg!
Már beszéltem dietetikussal és járok edzésre is, de sok idő kb fél év, háromnegyed év amire újra a régi lesz a külsőm.
Gondoltam rá hogy azt mondom neki elutazom külföldi nyelviskolába erre az időre és ha hazajöttem találkozunk. és szerintem még el is fogadná. De nem tudom tudnék e fél évig hazugságban élni. mert már most elég megterhelő!
ön szerint mi a válasz? Hogy kell ezt előadni? egyáltalán elő kell vagy hagyjam elmenni? Várom válaszát köszönettel, Anna


----
Kedves Anna!

Mikor meghízott a betegség következtében, egyszerre hármas veszteséget élt át. Egyrészt komoly csapás egy nő önértékelésének, ha hirtelen, akaratán kívül megváltozik a külseje. Másrészt elvesztette a munkáját, ami szintén nem könnyű. Harmadrészt maga a betegség is megingatja az ember biztonságérzetét. Sok nehézségen van túl, és nagy dolognak tartom, hogy ezt jól viselte, és most ott tart, hogy tudatosan tesz magáért (a fogyásért is), és kapcsolatot keres. Fogadja elismerésem!

Ami a konkrét helyzetet illeti: a vázolt probléma nélkül is elő tud adódni (nagy eséllyel), hogy egész másmilyen élőben az illető, akivel hosszú levelezés folyt, mint amilyennek elképzeltük. Azt gondolom, hogy egy találkozást mindenképp megér, és jó, ha előtte megírja, hogy súly kérdésében nem volt őszinte, és ahogy nekem, neki is elmondja, hogy mi ennek a története, és hol tart ezzel. Ha van Önről reális (nem régi), és természetesen csinos-kellemes fotó, azt is mellékelheti, nehogy túlzást képzeljen el a levelezőpartner.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: