Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. január 17., hétfő

61.

Egy barátomról a napokban kiderült hogy leukémiás.A dolgot súlyosbítja hogy skrizofrén amit nem kezeltet.Nem akarja vállalni a kezelést mert azt mondja ő nem kísérleti nyúl.Mit tehetek hogy rávegyem a kezelésre?Köszönöm

Kedves Orsolya!

Azzal segít a legtöbbet, ha racionális érvelés helyett azt mondja el, hogy Ön személyesen hogyan éli meg ezt a helyzetet, hogy félti őt, szeretné, ha meggyógyulna, és szeretne mindent megtenni, amivel segíthet. A barátja valószínűleg maga is tudja, hogy szüksége van a kezelésre a gyógyuláshoz, és hogy ennek nincs sok köze a kísérleti nyúl léthez. Ezt tehát nem érdemes szajkózni, csak ellenkezést fog kiváltani, ahogy mindig azt vált ki, ha valaki úgy érzi, helyette akarnak dönteni a sorsáról. Jó, ha a barátja látja, tiszteletben tartja a döntéshez való jogát, és emellett számíthat Magára. Valószínűleg a félelem tartja vissza a kezeléstől, amin leginkább a társas támasz megerősítésével lehet oldani.

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: