Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. január 4., kedd

57.

Kedves Karolina!
Lassan 26éves nő vagyok és van egy 2éves fiam.Párommal ma úgy néz ki végetért a kapcsolatunk.Sajnos a fiammal védekezik és elakarja vetetni tőlem.Képes a hazugságokra is,hoyg bejelenteti magát,hogy munkája van sőt,hogy háza is csak,hogy ő kapja meg a gyereket.Sajnos több hülyeséget követtem el az életemben így nem kapok erkölcsit és felfüggesztés alatt álok így nem tudom,hogy van-e esélyem munkahelyre.Szüleim nem tudnak segíteni.Kihez tudok fordulni,mert már teljessen megbolondulok és félek,hogy netán feladom az életemet.Mert ha elveszi a fiamat minek éljek.Köszönöm a választ előre is.


Kedves Anita!

Valóban nehéz helyzet, amit ír, hiszen ha nincs munkája, és a szülei sem segítenek, akkor valóban kérdés, biztosítva látja-e a bíróság a gyermek jövőjét Önnél. Ha a legrosszabb esetet nézzük, és most úgy dönt a bíróság, az apánál helyezi el a gyermeket, az sem jelenti, hogy eljött a vég, hiszen később megváltoztathatják ezt. Majd ha rendeződnek a körülményei, lesz munkája, bizonyára megvizsgálják újra a helyzetet, és biztos vagyok benne, hogy értékelik majd az erőfeszítéseit. (Mivel nem vagyok jogász, nem tudom, hogy pontosan milyen módon zajlik a kérdés eldöntése, illetve felülvizsgálata – erről egy ügyvédnél érdemes érdeklődni.)

Ha Önnek fontos a fia, akkor ne gondolkozzon abban, hogy feladja az életét, mert ezzel örök törést okozna neki. A legtöbbet azzal nyújtja, ha legalább érzelmileg, és amint lehetséges, anyagilag is biztos pontot jelent számára.

A legjobb persze az lenne, ha mégis rendeződne kapcsolata a párjával. Ehhez érdemes lenne szakember segítségét kérni. Úgy tudom, mediátorok nyújtanak segítséget hasonló helyzetekben a bíróságon. Javaslom, érdeklődjön, milyen feltételekkel vehető ez igénybe!

Remélem, rendeződik a helyzet mihamarabb, ez a gyermek érdeke is!

Üdvözlettel:
Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: