Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. január 15., szombat

59.

42-eves vagyok anyi problemam van hogy talan egy delutan is keves volna hogy elmondjam nem talalom evilagban ahelyem nincsn munkahelyem nincsn jo anyagi hejzetem minden felborult 4 gyermekem van alegkiseb 3-eves o ad meg valami kis remenyt az eletemnek miben kapaszkodjam meg hisz valamikor meg fel ebredni sincs kedvem sos

Kedves Jenő!

Azt sugallja a levele, hogy kétségbe van esve. Jó, hogy a kisgyerek erőt ad ebben a helyzetben. Az anyagi és munkahelyi problémák megoldása nyilván lassú, türelmet, időt igénylő, ami viszont azonnali segítség, hogy gondolja át, kikre támaszkodhat, kik vannak Ön körül, ki az, akivel együtt viszi ezeket a terheket. Nehéz helyzetekben az ember hajlamos beszűkült állapotba kerülni, ahonnan az egyébként létező támaszok már nem látszódnak, vagy csak nagyon homályosan, és csak a nehézségek tűnnek konkrét, objektív, megkérdőjelezhetetlen tényeknek.
A másik fontos feladata ebben a helyzetben, hogy gondolja végig, mik azok, amelyek miatt megéri, érdemes Önnek küzdeni, talpon maradni. Egyet írt is. Jó, ha ezeket tudatosítja magában, reggel, ébredéskor felsorolja magának.

Érthető, ha nem minden pillanatban látja, hogy érdemes lenne folytatni, hogy lenne miből merítkezni. Amikor éppen így érzi, a leggyorsabb segítség egy lelkisegély vonal felhívása. Talál számos elérhetőséget a "ha baj van" oldalon. Ezek a beszélgetések majd átsegítik a legnehezebb pillanatokon!

Leggyakrabban megtekintett kérdések: