Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. július 30., szombat

Bízzunk a testünkben!

Kedves Karolina,

megérte ma felkelni. :)
Hatodéves orvostanhallgató vagyok, és régóta feszegetett pár kérdés. Az előbb talán találtam egy morzsát az egyikre. :)

A HPV fertőzéses kérdésre gondolok. A helyzet az, hogy elhiszem, hogy a kérdező hölgy könnyen elhitte, hogy ez a diagnózis egyenlő a rákkal. Sajnos sok orvos, medikus is egy kalap alá veszi a kettőt, pedig ez koránt sincs így. Örülök, hogy végre ez is kezd átjutni a köztudatba, bár azzal is tisztában vagyok, hogy ez főleg a mi feladatunk (eü-s szakembereké).

Ami viszont nagyon hozzám szólt a válaszban, az a testünkbe vetett hit. Látom naponta a betegeket a kórtermekben, rá van írva az arcukra a sorsuk. Az egyiken azt látom, hogy meg fog gyógyulni, a másik meg nem. És ez abszolút független a kórlapjától. Hatalmas talány volt számomra, hogy mi lehet a különbség ember és ember, sors és sors között, most talán ráleltem a válasz első morzsájára. :)

Nem olyan területre készülök, ahol rákdiagnózist kéne közölnöm, de úgy vélem, ezt a gondolatot, hogy bízzunk a testünkben, mindenképp érdemes magammal vinnem. A hiányzó morzsákat pedig igyekszem innen-onnan felcsipegetni. :) Mindenesetre ennek most nagyon örülök. :)

További sok sikert kívánok munkájához!

Dóra



Kedves Dóra!

Köszönöm a visszajelzést, jól esett olvasni!
BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: