Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. július 15., péntek

154.

Fogadott fiam 8 éves létére még mostanában is gyakran bekakál. Azt mondja, nem érzi, amikor kell. Az iskolában nincs ilyen problémája, csak itthon. Alapjába véve nagyon zárkózott, sokat játszik a számítógépen, enyhén diszleksziás, ami csak ritkán jön nála elő. Most szeptemberben megy másodikba, nincs neki sok barátja. Várom a válaszát. Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!
Az, hogy csak otthon merül fel a probléma, egyértelművé teszi, hogy lelki ok áll a háttérben, ami a családdal kapcsolatos. A gyermek a csak otthon produkált tünettel jelez a családnak, hogy baj van, segítségre szorul. Persze, ez egyáltalán nem szándékos, ő valóban azt éli meg, amit mond, hogy véletlenül történik. Hogy nincsenek barátai, szintén aggasztó, javaslom, mindenképp segítsenek neki pszichológiai segítséget, legyen az családterápia vagy a nevelési tanácsadóban valamilyen foglalkozás (pl. gyermekpszichodráma, ha van).
BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: