Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. július 30., szombat

163.

Kedves Karolina!
A sulimban most tanuljuk a szakmát és új osztályom lesz és rettegek hogy hogy fognak fogadni,milyenek lesznek,és hogy mit szólnak hozzám a bőrbetegségemmel együtt el tudnak fogadni! előre is köszönöm egy elkeseredett 17 éves lány Csilla.

Kedves Csilla!

Az Ön viselkedésén is múlik, hogy elfogadják-e. Ha kedves, nyitott, akkor az a csoporttagoknak is segít átlendülni a lehetséges kezdeti ellenérzésen. Előfordulhat, hogy az első reakciók nem lesznek rögtön elfogadóak (szerencse kérdése, attól függ, milyen közösségbe kerül), amit Ön tehet, hogy ezt megérti, és nem értékeli rosszindulatként.

(Nem tudom, milyen bőrbetegségről van szó, olyan is előfordul, hogy az ember maga feltűnőbbnek hiszi, mint amilyen, de látatlanban ezt nem tudom megítélni.)

Értem a szorongását, de higgye el, hosszú távon a viselkedése meghatározóbb lesz.

Még egy tanács: ha adódik olyan helyzet, ahol szóba kerülhet a betegsége, javaslom, beszéljen róla, mondja el, miről van szó, érezzék, hogy nyugodtan kérdezhetnek. Nagy segítség a többiek, így aztán az Ön számára is, ha nem tabuként kell viszonyulniuk hozzá, nem kell eljátszaniuk, hogy észre sem vették.

BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: