Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. augusztus 22., szerda

271. Mindent és mindenkit birtokolni akar

Kedves Karolina!

Nagyjából 1,5 hónapja megismertem egy lányt, aki épp akkor szakított párjával, 6,5 év után. Van egy közös kislányuk is. Szakításuk oka a fiú alkoholproblémái miatt volt első sorban, valamint hogy folytonos otthonról való eljárásában más lányoknak kezdte el csapni a szelet. Lényegileg megcsalásról én magam nem tudok, de a lánynak nagyon sok volt az utolsó 1 évük, ahol a fiú estéről estére otthagyta őket, majd hajnalban zajjal jött haza, kiverve az álmot a lány szeméből.

A lakás amiben élnek, a fiú anyjáé, de ő úgy határozott, hogy ha ketté mennek, a fiú keressen magának albérletet, és a lány a közös kislánnyal, az unokával maradjon ott, csak rezsit fizetve. Ennek oka az, hogy a lány jelenleg állást keres, a fiú pedig jól kereső munkát végez.
A fiú nem költözik, egyfelől mert a folytonos delírium miatt képtelen albérlet keresésre, másfelől mert végtelenül egoista: mindent és mindenkit birtokolni akar. Erre sajnos levelem oka a legjobb példa: bár szakítottak, a fiú "csajozhat", azonban ha megtudja, hogy a lánnyal én találkoznék, rögtön elszáguld otthonról "még mit nem" felkiáltással, és így nincs ki vigyázzon kislányra.

A lány a kislánya védelmében (ő ezt mondja) drasztikusan nem akarja kidobni a fiút, mert fél, hogy akkor még annyira sem támogatja majd őket, mint most (néha ad pénzt ételre, a kislány óvodai dolgaira, ha nagyon ki van belőle könyörögve)

Voltaképpen a lány -érzem, érezteti, mondja is és feldob néha lehetőségeket- akar velem találkozni, de nagyon nehezen jön össze, ha egyáltalán összejön.

Kicsit lelki válságba keveredtem, mert nagyon megszerettem őt, de van bennem egy félsz, hogy így, hogy ha a fiú záros határidőn (anyagilag a lánnyal lesz ami lesz) nem költözik, akkor az "kényszerű" együtt lakás miatt, és a józan napok kedvességével a fiú szép lassan visszakerül egy belsőbb körbe a lánynál. valamint felmerült bennem az is: nem lehet-e, hogy most csak egy jóleső vigasz vagyok a lány számára, valaki, aki szöges ellentéte jelennek és a múltnak, és csak amíg otthon minden rendeződik, addig jó hogy vagyok, hogy van valaki akivel nőnek érezheti magát.
Mennyire esélyesek az ilyen megszakadt családi kapcsolatok, hogy egy a fent leírt élethelyzetben újra melegednek? Mikre számíthatok? Gondolom pontosabb ismeret lenne szükséges a szereplőkkel kapcsolatban, de nem akartam most eme fórum-jellegű kérdés feltevés terjedelmét meghaladni.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
András


Kedves András!

Az összes felvetése jogos, de ezekre csak idővel fog választ kapni. Úgy gondolom, a lány volt párja most nem úgy viselkedik, hogy visszalopja magát a lány szívébe, de tagadhatatlan, hogy a közös gyerek erős kötelék, ilyen helyzetben valószínűleg mindenki azt szeretné lelke mélyén, hogy a gyermeke apjával rendeződjön a kapcsolata. Ám mindenkinek van valamilyen tűréshatára, nem tudjuk, hogy a lány túl van-e azon a ponton, mikor végleg lemondott a gyerek apjáról, mint lehetséges partnerről. Arra nem látok okot, hogy gyanakodjon, csak vigasznak kell, bizonyára azért találkozgat magával, mert ő is érdeklődik Ön iránt.

Azon tűnődtem, vajon valójában miért fordult hozzám... Hiszen még csak másfél hónapos ismeretségről van szó, tehát bizonyára nem a végső elkeseredettség íratta ezeket a sorokat. Azt is nyilván tudja, így és úgy is alakulhat a történet (abból a szempontból, hogy újra egymásra talál-e a lány és volt párja), és ezt senki nem jósolhatja meg előre. Vajon nem az a valódi kérdés, hogy Ön belekeveredjen-e egy ilyen zűrös történetbe? Hogy mi alapján döntse el, érdemes-e végigcsinálni ezt valakivel. Ezzel kapcsolatban csak azt javasolhatom, ne vegye magára a megmentő szerepét, ne akarja megoldani a lány (volt) családjának életét. Akkor valóban érheti olyan csalódás, hogy Ön bevonódik, magára veszi mások terheit, végül mégsem úgy alakul a lánnyal a kapcsolat, ahogy szerette volna. Javaslom, legyen ott a közelben, találkozzon a lánnyal, de akkor kezdje komolyan venni a kapcsolatukat, mikor azt látja, ő szabaddá vált egy új kapcsolatra, azaz elrendezte "előző életét".

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: