Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. augusztus 9., csütörtök

265. Az eszem azt mondja, hogy megalázott vagyok

Kedves Karolina, kérem segítsen.

2 éve megismertem egy férfit, akit nagyon megszerettem valószínűleg, ezért is vesztettem el a realitásom. Ez az ember engem feleségül akar venni. A probléma az, hogy sexchatelt, de ezt napi szinten óránként alkalmanként néhány percenként újabb és újabb nőket nézegetve. Ezt onnan tudom, hogy lekértem az oldaltól milyen gyakran csinálta. Az eredményen megdöbbentem amikor láttam, hogy nem telik úgy nap vagy óra, hogy ne ezt tegye még hétvégén is amikor itthon vagyunk a fiammal.

Amikor szóba hozom a sérelmem és tudatom, hogy nekem ez megalázó közli, hogy ez csak sex és ugyanúgy nézte, mint a híreket az indexen. Napi szinten éltünk nemi életet, sőt napjában többször is próbáltam kielégíteni, tudva, hogy ez neki fontos, de már belefáradtam. Ezen felül a szomszédok szóltak édesanyáméknak, hogy féltenek, mert amikor szóba hozom ezt, akkor mindent összetör, beül az autójába, csikorgatja a gumit, kidobja a kulcsom az udvarra, nem rég a munkahelyi telefonom, a magántelefonom és már ki tudja hány telefont tört össze még ami az Övé volt, és kiabál és csapkod. Legutóbb állítólag a szomszéd már a rendőrséget akarta hívni, hogy ne essen bajom. Nagyon szeretem, és nehezen tudom magam eldönteni. Egy intelligens ember, aki cégtulajdonos, így nincs korlát arra vonatkozólag, hogyan töltse el a napját.

Nagyon szépen kérem erősítsen meg abban, hogy helyes ha különválok ettől a férfitól és elküldöm egy pszichológushoz. Egyszerűen képtelen vagyok eldönteni mit tegyek, mert mindig visszakönyörgi magát. Próbálom magam kívülállóként elképzelni mit tennék, és az eszem azt mondja, hogy megalázott vagyok, hisz online kurvákkal nem tudok versenyezni, lévén a fiam nevelése, a munkám, a ház meg az egyéb teendőim fontosabbak, mint hogy egy élvhajhász ember mellett éljek.


40 éves leszek, egy multi cégnél dolgozom, egyszer már elváltam, amikor a gyermekem apja elhagyott egy másik nőért 7 éve. Mosolygós, nyílt embernek tartom magam. Az őszinteség az erősségem, és amikor rákérdeztem, hogy néz-e ilyet a neten akkor a szemembe hazudott, és közölte, hogy nem sexchatel, de nem sokkal később lebukott. Most azt állítja már vagy egy éve nem csinálja. Mivel minden jelszavát megváltoztatta ez már nem tudom ellenőrizni, így nem tudom, hogy felhagyott-e vele, és hogy megtudott-e változni. Várom válaszát! Köszönöm szépen!

Üdvözlettel: Virág Kívánok Önnek szép napot!!!


Kedves Virág!

Párja minden bizonnyal függőségbe került a szexchattől. Ezért én is gyanakodnék az Ön helyében, vajon felhagyott-e vele. A problémát én elsősorban magában a függőségben látom, azaz abban, hogy valaminek a rabja, ami kitölti napjának jelentős részét, és nem tud tőle szabadulni. Ebből a szempontból mindegy, szexchatről, pornóról, alkoholról vagy játékgépről van-e szó. Lehetséges, hogy párja ezt saját maga előtt is titkolja, és valóban elhiszi a magyarázatot: ártatlan szokásról van szó, mint a hírek nézegetése. A dührohamok legalábbis arra engednek következtetni, nem szívesen nézne szembe vele: problémája van.

Hogy elküldje-e pszichológushoz, nem tudom: csak akkor van értelme, ha ő maga is menne, van motivációja. Azonban Önnek is jól jönne a segítség annak tisztázásában, mi köti ehhez a férfihez, miért hagyja mindig, hogy visszakönyörögje magát.

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: