Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. április 3., kedd

237. Miért ne akasszam föl magam?

2 év alatt meghalt apám, nagyanyám, apósom, anyósom, megcsalt a feleségem egy 1,5 éves kapcsolattal, és elvesztettem a munkámat. Miért ne akasszam föl magam?


Kedves Levéíró!

Értem a keserűségét, és nem fogok tudni megválaszolni a kérdését. Csak annyit mondhatok, hogy mindazok miatt, ami megmaradt, és aminek van értelme az életében.

Amikor ennyi tragédia összejön az embernek, nem tud reálisan látni, a jövőt végképp nem, de még a jelent sem. Azt gondolom, Ön krízishelyzetben van, ezért nem hogy életről-halálról, de semmilyen fontos ügyről nem szabad most döntenie. Ez sajátos állapot, ami kizárja, hogy jó döntéseket hozzon. Most ne várja el magától, hogy tisztán lásson, elég belátnia, hogy válságos az állapota. Ebben a helyzetben indokolt akár kórházi segítség igénybevétele is. Ha budapesti, az Erzsébet Kórház krízisintervenciós osztályán az Alsóerdősor utca 7-ben jelentkezzen, mondja el, hogy öngyilkossági gondolatai vannak! Ha ezt nem szeretné, a másik lehetőség egy lelkisegély vonal felhívása, ahol átbeszélheti a helyzetét és a teendőket. Itt találja a  lelki segély telefonszámokat: http://szolgalatok.lelki-segely.hu/. Bármelyiket választja a két lehetőség közül, fel vannak készülve, hogy segítsenek Önnek, a többit már az ottani szakemberekre bízhatja.

Várom visszajelzését egy héten belül, hogy melyik segítséget vette igénybe, és hogyan alakult a helyzet!

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: