Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. szeptember 2., péntek

170.

Az a problémám hogy most érettségiztem és édesapám rámerőltetett egy iskolát ahova egyáltalán nem is szerettem, volna menni, nem vagyok már tanköteles, nagykorú vagyok már, és nem tudom hogyan beszéljem ezt meg vele hogy én nem szertnék oda járni, mert ha megemlitem neki kiabál, és megzsarol! Mit tehetnék?

Kedves Levélíró!

Nem derül ki, milyen volt eddig a kapcsolat, más kérdéseket meg tudtak-e beszélni, így nem mondhatom meg, hogyan kell vele beszélni...

A fő kérdés, hogy anyagilag függ-e apjától - gondolom, igen. Ha semmiképp nem sikerül dűlőre jutni, az anyagi függetlenedés, munka jelentheti a kiutat. De ha csak hirtelen fellángolásról van szó részéről, várjon, amíg lehiggad, és próbálja kideríteni, miért ehhez az iskolához ragaszkodik, és próbáljanak olyan alternatívákat keresni, amik az apja által fontosnak tartott szempontokat is kielégítik.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: