Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. szeptember 3., szombat

171.

Kedves pszichológus.

A fiam, 21 éves Főiskolás és meleg. Jelenleg 400km -re él a családjától. Én segítem őt anyagilag. Van egy barátja, akit szintén a családja segít anyagilag, de sokszor nincs pénze.
Én adok a fiamnak, amikor szól, hogy szüksége van rá, ő meg "kölcsönadja" a barátjának.
Próbáltam neki finoman jelezni,hogy legyen óvatos a kölcsönadással, de érzem rajta, hogy nagyon bántja a dolog.


Nem tudom, mit tegyek? Azt se akarom,hogy a gyerekem ne egyen vagy ne legyen ruhája, de nem tudom, hogy tudnám neki elmagyarázni, hogy a párjának is saját magának kellene intéznie az anyagi ügyeit. Szeretnék neki segíteni,de nem tudom, hogy oldjam meg,hogy ne bántsam meg.
Segítségét előre is köszönöm!

Edit


Kedves Edit!
Fia bizonyára azért is reagál érzékenyen a kritikai megjegyzésre, mert melegként különösen érzékeny arra, elfogadják-e kapcsolatát, ugyanolyan mércével mérik-e, mint egy heteroszexuális kapcsolatot. Érdemes feltennie magának a kérdést, vajon ez szerepet játszik-e Önnél, hasonlóan aggódna-e, ha egy lányról volna szó. Pusztán onnan merül fel bennem a kérdés, hogy levelében fontosnak tartotta jelezni fia szexuális orientációját, noha tényszerűen ennek nincs köze a felvetett problémához. 

Sajnos nem derült ki számomra, hogy ismeri-e a barátot, illetve volt-e már azzal kapcsolatos probléma, hogy nem kapta vissza fia a kölcsönt, így Önnek még többet kellett adnia. Mindenesetre, legegyszerűbb, ha nyíltan tisztázzák, mennyit tud/szeretne Ön adni fiának támogatásul havonta, és onnantól az ő dolga jól bánni a pénzzel: ha kölcsönadja, az már az ő kockázata. 

BK

Leggyakrabban megtekintett kérdések: