Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. szeptember 6., kedd

174.

A férjem (48 éves) 3 hónapja tudatta velem, hogy van valakije, nagyon szereti egy 10 évvel fiatalabb munkatársát és mindent megtenne érte. Engedjem el. Aztán kiderült, hogy a nő jobban ragaszkodik a férjéhez, mint a férjem gondolta. Úgy tűnik a férjem megelégszik a morzsákkal is és tovább randizgatnak. A férjem időt kért tőlem, azt mondta én vagyok a nagy szerelme, de most a lázadó korszakát éli és szüksége van, hogy pár órára „csak úgy” elmenjen itthonról. Már tagadja, hogy megcsal, de új ruhákat vásárol magának, sokat van távol. Nem akar a családdal közös programokat. 

Most egy köztes állapotban vagyok (44 éves). Nehezen tudom elképzelni nélküle az életet, de már azt is, hogy vele folytassam tovább, hogy boldogok lehetünk még együtt. Úgy terveztük együtt öregszünk meg és unokázunk, de 28 év után ez az állapot nagyon fájdalmas. Kérem, adjon tanácsot, mi a helyes viselkedés ilyenkor? Nagyon várom válaszát, és nagyon köszönöm.
Kedves Levélíró!

Hogy mi a helyes, azt én sem tudom. De megpróbálok együtt gondolkodni Önnel.

Bár ez a helyzet érthetően elkeseríti Önt, férje viselkedéséből és szavaiból következtetve azért van remény a folytatásra. Sok férfivel (és nővel) előfordul, hogy ebben az életkorban "megőrülnek", úgy érzik, ha most nem próbálnak ki valami újat, akkor már véglegesen lemaradnak róla. Jó esetben ez egy új hobbi vagy más konstruktív tevékenység, rosszabb esetben új kapcsolat.

Sokat segíthet párterápia is, de attól függetlenül mondom, hogy érdemes lenne egy kicsit eljátszani, mintha most újra indulna a kapcsolatuk, és felfrissíteni azt. Javaslom, hívja el randizni, csináljanak olyan programot, amit már rég nem. Ön is vehet magának egy-két új ruhát, vagy bármit változtathat a külsején. Tudom, ez a helyzet komolyságához képest felületes apróságnak tűnhet, ám jelképesen azt üzeni a férjének, hogy van megújulás, nem kell belefásulni a közös életbe sem.

Abban nem látok problémát, hogy pár órára csak úgy elmegy otthonról, a családi programokhoz is valószínűleg megjön majd a kedve, ha javul kettejük kapcsolata. Nem abban látom a kapcsolat megoldásának kulcsát, hogy folyton együtt legyenek, inkább hogy az együttlétek (beleértve a szexuális együttléteket is), megújuljanak.

Még valami: ha most nincs "lelkizős" kedvében a férje, ne erőltesse.

Ha úgy érzi, túl feszült vagy sértődött ahhoz, hogy mindezt megpróbálja, Ön is fordulhat szakemberhez, hogy egy kicsit "kiszellőztesse" a lelkét, kibeszélje a történteket magából.

Bízom benne, hogy jó irányba fordul az életük!
Cz..K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: