Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. szeptember 28., szerda

184. Ha apámat elhívom az esküvőmre, anyám nem jön

Kedves Karolina!

Közelgő esküvőnkkel kapcsolatban kérném szíves tanácsát!

Szüleim elváltak 13 éves koromban. Ekkor én anyummal maradtam, azóta is jó a kapcsolatunk. Elköltözésem óta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, hetente összejárunk, stb. Apummal is tartom a kapcsolatot, bár ez sokkal felületesebb (névnap, szülinap, karácsony). Szüleim azóta is haragszanak egymásra, nincsenek egymással beszélőviszonyban.


Az esküvőre és a lagzira is szeretnénk mindenkit meghívni, ám anyum kijelentette: ha apum is ott lesz a lagzin (a házasságkötő terembe eljöhet) akkor anyum és a férje nem jönnek. A párommal természetesen szeretnénk mindenkit meghívni, szerintünk ez természetes, ám nyomaszt anyum "zsarolása". Bántana, ha nem jönne el. Én ha szülő lennék, hat lóval sem tudnának visszatartani a gyermekem esküvőjéről. Szerintem szülőként így kellene érezni, s félre kell tenni egy napra a volt házastárs iránt érzett haragot.

A dilemmám tehát: tegyek eleget anyum kérésének (aki sokkal közelebb áll hozzám), s ne hívjam meg apumat, vagy vállaljam fel a konfliktust anyummal, s hívjam meg mindkét szülőt - felvállalva, hogy anyumék esetleg nem jönnek el?




Kedves Levélíró!

Azt javaslom, azt hívja meg, akit Ön szeretne ott látni! A szülei konfliktusa az ő problémájuk, ez a nap viszont Magáról és a (leendő) feleségéről szól, így lehet "önző" (egyébként nem gondolom ezt önzésnek).
Egyébként valószínű, hogy Édesanyja is jobb belátásra tér, ha látja, nem tudja Önt befolyásolni.

Üdvözlettel:


Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: