Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. október 14., péntek

194. Szexfüggő vagyok. Kasztráltassam magam?

Tisztelt Cziglán Karolina!

Egy orvos válaszol rovatban Pszichológust javasoltak, ezért fordulok önhöz.Fura,vagy lehet hogy nevetséges problémával fordulok önhöz. Igazság szerint nem is tudom, hogy kihez fordulhatnék.

A problémám az, hogy túl nagy a szexuális étvágyam, illetve nem az a baj, hogy sokszor szeretném, hanem hogy szinte minden nővel szeretnék, akivel találkozom. Mivel feleségem van, ez nem jöhet szóba.

Tavasszal volt egy un. magas kasztrációm, egyik herét eltávolították,hererák miatt, akkor szóba került, hogy mindkét here eltávolításakor a vágy elmúlik. Ezen gondolkodom,hogy ezt kellene tenni. Hülyeség?

Elnézést az őszinte, szókimondó levélért.Kedves Levélíró!

A szexfüggőség éppen olyan szenvedélybetegség, mint a többi, bár sokan csak mosolyogni szoktak rajta. Az egészséges szexuális étvágytól az különbözteti meg, hogy szenvedést okoz a függő embernek, beszűkíti hétköznapjait, életlehetőségeit. Ennek ellenére nem javasolnám a műtétet, inkább terápiás segítséget. Például érdeklődhet ennél a szervezetnél: http://www.slaa.hu/, illetve körbenézhet a neten, hátha talál még más csoportokat.

(Jól tették az „orvos válaszol” rovatban, hogy pszichológust javasoltak, de azt gondolom, ez alatt nem levélváltást értettek egy online rovatban. Sajnos ez a terápiát nem helyettesíti.)

Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: