Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. október 12., szerda

192. Az aktus közepén merevedési problémáim adódtak

Átléptem a 40 éves kort a közelmúltban és eddig egyetlen szexuális partneremmel, a feleségemmel, majd 20 éve szerintem normális szexuális életet éltünk. Úgy egy hónapja azonban két egymás utáni alkalommal az aktus kellős közepén, merevedési problémáim adódtak. A feleségem azóta depresszió közeli állapotban, mert úgy érzi elvesztette nőiességét, büntetésből, vagy szorongásból adódóan nem hajlandó többet szexuális kapcsolatot létesíteni velem. Nem tudom hol rontottam el, mert én akkor is és azután is hatalmas szexuális vágyat érzek iránta, de van bennem is egy kis félsz is, mi lesz ha újra csődöt mondanék. Nem tudom hogyan vigasztaljam meg őt, hiszen női szépsége, szexuális kisugárzása az évek elteltével csak fokozódott, miközben én is vigaszra szorulnék, hiszen hatalmas szégyen, bűntudat mardossa lelkemet és önbecsülésemet is kezdem elveszíteni. Lehetséges, hogy az impotencia jeleit fedeztem fel magamon?


Kedves Levélíró!

Ne ijedjen meg! A merevedési problémáknak sok oka lehet: aktuális stresszhelyzet, valamilyen testi probléma (ami jó esetben orvosolható) vagy kapcsolati nehézség. Levelében azt írja, a feleségéhez legalább annyira vonzódik, mint régebben, ami irigylésre méltó helyzet. Így valószínűleg az első két lehetőséget (az egyéb stresszt vagy a testi okot) kell megfontolni. Hogy mennyi feszültség, nehézség éri a mindennapok során, azt Ön látja, ha túl sok, erre szükséges megoldást keresni. A testi ok kiderítésében pedig az orvos segíthet. Mindenesetre jó lenne, ha párkapcsolati gondjuk emiatt nem alakulna ki: egymás hibáztatása semmiképp nem visz előre. Beszélgessenek feleségével, mondja el, hogy ebben a helyzetben a türelme, támogatása az, ami segítene Önnek, míg megpróbál utána járni, mi van a háttérben.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: