Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. július 1., hétfő

318. Ön és közveszélyesnek minősített, harcolhat-e a gyermekeiért?

Tisztelt pszichológus asszony! Egy fontos kérdést szeretnék feltenni önnek. Van egy ismerősöm, aki hozzám fordult segítségért, de nem tudok neki válaszolni, hiába van olyan végzettségem, amilyen... Kérdésem az lenne, hogy válófélben lévő férj, aki pár éve öngyilkosságot követett el, de megmentették, viszont ön és közveszélyesnek minősítették, harcolhat-e a gyermekeiért? Vagy felesleges, mert úgysem kaphatja meg őket? Három gyermeke van, és imádásig szereti őket. Ha tud, kérem válaszoljon!
Köszönettel:
Piroska


Kedves Piroska!
Nem vagyok a gyermekelhelyezés szakértője (ez jogi kérdés is), de ha valóban ön- és közveszélyes, aligha neki ítélik a gyermekeket. Értem, hogy szereti őket, ezért igyekezzen velük tartani a kapcsolatot, a gyermekek életében így is fontos pont lesz, de ha ön- és közveszélyes, akkor az apának is az az érdeke, hogy ne ő legyen a gyermek gondozója.
Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: