Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. június 30., vasárnap

317. Azt akarja elérni, hogy bepisiljek

Kedves Karolina!
Szorongó beteg vagyok. Összefutottam egy férfival, aki felajánlotta a segítségét. Kezeléseket csinálunk, de számomra igen fura. Azt akarja elérni, hogy bepisiljek, aztán nem szabadna átvennem a bugyimat, vizes bugyiban kell aludnom. Emellett olyan relaxálást ajánlott, amitől rendszeresen émelygek, szédülök és hányingerem van. Biztos, hogy ez nekem jót tesz? Megalázónak érzem ezt az egészet, és úgy gondolom, hogy kellemetlen fizikai tüneteket von maga után. Úgy gondolja, hogy az izmaim a stressztől túl merevek, és ha sikerülne bepisilnem, az azt jelentené, hogy lazultak az izmok. Számomra nem szimpatikus ez a terápia, és nagyon kellemetlen, főleg mikor 12 órán át nem pisilhetek. Köszönöm válaszát! Üdv, Fanni


Kedves Fanni!

Ez valami vicc?
A pisilő módszer helyett autogén tréninget vagy pszichoterápiát javasolnék. Számtalan módszerrel közelíthető a szorongás, tulajdonképpen az összes valódi terápiás eljárásnak van erre válasza. Lehet csoportos vagy egyéni, amelyik szimpatikusabb. Egy valódi terápia nem lehet megalázó, és nem okozhat tartósan stresszt, főleg, ha a szorongásoldás volt a célja. Átmeneti nehézséggel, akár a feszültség növekedésével járhat, de kell, hogy legyen valami feloldás a végén. Csak zárójelben jegyzem meg, fizikailag sem tűnik túl egészségesnek ez a "módszer".

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: