Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. július 1., hétfő

319. 21 éves fiam a volt barátnőjével webcamszex-szel

Tisztelt Karolina!

Elkeseredett 44 éves édesanya vagyok, 23 év rendezett házassággal a hátam mögött. Férjemmel példás családi életet élünk. Tegnap véletlenül tudódott ki, hogy a 21 éves diplomás fiam a volt barátnőjével webcamszex-szel (pedig már új kapcsolatban van). Mit tegyek, kérem adjon tanácsot, mert én nem tudom, hogyan kezeljem ezt a helyzetet. Azon túl, hogy veszélyes, erkölcstelen is. Mennyire elfogadott jelenség ez manapság? Lehet-e devianciának tekinteni és mit kell tennie egy szülőnek? Meg vagyok rémülve! Köszönöm válaszát!


Kedves Klára!
Ne tegyen semmit! Fia felnőtt ember, a szexuális élete az ő magánügye, amihez Önöknek, a szülőknek nincs semmi köze. Gondoljon bele, jó néven venné-e, ha fia arról akarna beszélni Önnel, neki mi a véleménye az Önök szexuális szokásairól...

Ez volt a gyakorlati tanács, ami pedig az érzelmi részét illeti: az már az Ön története, és ezzel érdemes lenne foglalkozni. Érezhetően megrázta Önt ez az információ. Erkölcstelennek tartja, és úgy látja, más mintát mutattak a férjével. Azt hiszem, a fia viselkedése az Ön számára abban a dimenzióban értelmezendő, hogyha jó szülők voltak, a fia pedig hálás gyermek, akkor az Önök értékei szerint kell élnie. Ha nem így tesz, akkor porszem került a gépezetbe: vagy a fiára kell haragudnia, vagy a szülői minta kérdőjeleződik meg (ezt abból gondolom, hogy igyekezett leszögezni, az Önök házassága jó, Önök más elvek szerint élnek). Higgye el, nem minden Önről, Önökről mond valamit, amit a fia tesz! Ez nem vizsga. Ön bizonyára mindent megtett, ami egy anyától várható, most már hátradőlhet. A fia élete külön élet, neki szíve joga bizonyos dolgokban eltérni attól a mintától, amit látott. Lehet, hogy lesz, ami csak a kipróbálás szintjéig lesz érdekes (erre is szükség van), és lesz, amiben tartósan máshogy választ, mint Önök. Emiatt nem kell kétségbe esnie, ez már nem az Ön felelőssége.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: