Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. július 19., péntek

322. Szeretném neki a lehetőséget megadni, hogy az unokájával találkozzon

Kedves Karolina
Külföldön élünk a férjemmel és most várjuk az első gyerekünket, az anyósommal nem neveznem ideálisnak a kapcsolatom(szokásos: elvetted a fiam kérdéskör-én pedig közelről sem vagyok ideális meny) , de szeretném neki a lehetőséget megadni, hogy az unokájával találkozzon. de tudom, ha a kisujjamat nyújtom... arra pedig teljesen alkalmatlan vagyok, hogy havonta egy hetet kibírjak vele egy fedél alatt-nem akarok és nem is tudok... vajon hogyan a legkönnyebb meghúzni a határt? van valami jó eszköz erre? a leülök és megbeszélem vele értelmesen sem miatta (egy perc múlva zokog és őrjöng, hogy utálom és mindent elveszek tőle), se pedig miattam(képtelen vagyok két percnél tovább elviselni a hisztit) nem működik:) köszönettel: Zanza


Kedves Zanza!
Csak azt látom megoldásnak, hogy az anyós ne Önöknél szálljon meg (valami kifogást is kitalálhat(nak), miért nem lehet ott lakni, vagy ha az egyenesebb út tetszik, megmondhatják, hogy fontos Önöknek, hogy családként őrizzék a privát szférájukat, ezért nem szeretnék, ha ott aludna - ezen valószínűleg megsértődik majd). Onnantól kezdve, hogy külön laknak, már könnyebb meghúzni a határt: meg tudja mondani, mikor mennyit ér rá, ha nem tudja tovább elviselni őt, hirtelen dolga akad. Találkozhatnak semleges helyen, játszótéren, parkban, kávézóban, és akkor nincs semmire kényszerítve. Most abból indultam ki válaszomban, hogy az anyós látogat ki önökhöz, ha fordított a helyzet, egyértelmű, hogy ne nála szálljanak meg.

Mikor azt kérdezi, hogyan lehet meghúzni a határt, abból azt hallom ki, lelke mélyén nem biztos benne, hogy joga van hozzá, hogy nem esik túlzásba. (Merthogy a konkrét kérdésre az lenne a válasz: nemet mondással.) Lehet ugyan, hogy az anyós nem olyan szörnyű, mint amilyennek látja, és Ön sem ideális meny, de egy biztos: a gyermeknek legfőbb érdeke, hogy Ön jól érezze magát a bőrében, akkor tud jól gondoskodni róla. Minden más csak ezután következik. Ne legyen bűntudata amiatt, hogy biztosítja ezt a jóérzést magának!

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: