Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. augusztus 12., csütörtök

35.

úgy érzem, mindig fáradt vagyok, pedig nincs semmilyen betegséges, nincs semmilyen testi oka ennek. alszom is rendesen, igaz, nem egyenletesen oszlik el, hanem hétvégén többet. munkám miatt hét közben nem tudom kialudni magam. korán kell keljek, de nem tudok olyan korán ágyba menni, hogy meg legyen a nyolc óra.

Kedves Levéíró!

Elnézését kérem, hogy viszonylag sokat kellett várnia a válaszra.
Kérdésében benne van a válasz: a hét közbeni alvás. Nem vagyok alvásszakértő, kérdezhet erről orvost is, de úgy gondolom, nincs felkészülve a szervezetünk az alvásigény ilyen hosszú "raktározására", illetve ez óhatatlanul rendszertelenséget jelent. Nem tudom, délutáni alvással próbálkozott-e. Ha ébren szeretne lenni az esti órákban, a munkából hazaérve szundíthatna egyet.
Persze nem állítom, hogy mindenképp emiatt fáradt, olyan általános tünetről van szó, aminek ezer oka lehet. Mozgás, friss levegő, táplálkozás színesítése - ezekkel is lehet kísérletezni. Ha az életmód váltás nem hoz eredményt, felmerülhet, a munkájában elég motivált-e: a motiválatlanságot megélhetjük egyfajta fáradságként, álmosságként is.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: