Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. augusztus 21., szombat

38.

Kedves Karolina!

24 éves fiú vagyok. Fiatal korom ellenére rendkivül jól fizető és megbecsült munkát végeztem. azonban tavasz óta
egyszere omlott össdze körülöttem minden. Elváltak szüleim, elhagyott a barátnőm (mindketten gondolkoztunk már egy ideje az együtt
vagy külön folytatáson) és véget ért a munka amire méltán büszke lehettem.

Amitóta ezek a nagy változások végigmentek az életemben nem találom a helyemet a világban. Sokszor érzem magamat
lehangoltnak. elkezdtem futni 5-10-15 km-eket fogytam jó pár kilót. Nehezen szokom meg, hogy egyedül élek.
Alvással gyakran van próblémám.

Barátok haverok közül mondják hogy esetleg szakemberhez kellene fordulnom.

Ön mit tanácsol?

Ervin


Kedves Ervin!

A hozott adottságok (genetika, az évek során formálódó személyiség) és az aktuális események együtt, egymással kölcsönhatásban alakítják ki érzelmi állapotunkat. Magyarul, ami egyszerre összejött az életében, az túl sok volt, nem csoda, hogy lehangoltnak érzi magát, fogyott és alvásproblémái vannak. Az ember nagy csapásokat is képes elviselni, de ebben általában az segít, ha vannak biztos pontok az életében, amikre a nehéz időszak alatt támaszkodhat. Most Önnél egyszerre több területen történt változás, ezért nehezebb ilyet találni. Átmenetileg valóban segítséget jelenthetne, ha szakemberhez fordulna, aki segít ezeket megtalálni. Nem okvetlenül pszichoterápiára gondolok, hanem valamilyen támogató segítségre, amíg ez a krízisidőszak tart.
Szakemberrel vagy anélkül, most a biztos pontok megtalálását látom fontosnak, mindazokét, amik megmaradtak a változások közepette is.

Üdvözlettel,
B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: