Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. augusztus 23., hétfő

39.

Elmúltam 30 éves. Sokat betegeskedtem. Állandóan szédülök. Gyakran a rossz lelkiállapotomból kifolyólag.
Azt érzem sodrodom, képtelen vagyok saját lábamra állni. Sokat voltam kórházban, de a betegségemen érdemben nem tudtak javitani.

Hiányoznak az emberi kapcsolatok az életemből. kevés
barátom van és nagyon ritkán találkozom velük. pedig vágyok ezekre a találkozásokra.

Gyakran a lakásból sem vagyok képes kilépni. Szorongások törnek rám.
Nem tudom mi lehet a kiút.
várom segitő tanácsait
Kata


Kedves Kata!

Reménytelenséget és szomorúságot hallok ki leveléből. Ha jól veszem ki soraiból, már keresték a tünetek mögött meghúzódó okot, de eddig nem találták meg.
Mindenképp feltáró jellegű pszichoterápiát javasolnék.
A lakásból való kilépéstől való szorongás jellegzetes fóbiás tünet, amit kísérhet szédülés. Valószínűleg a barátkozást, baráti háló kialakítását is szorongása gátolja. A kiváltó ok talán éppen ahhoz kapcsolódik, hogy úgy érzi, nem tud önállóan létezni, saját lábra állni.

Ahogy időbe telt, hogy kialakuljon ez az állapot, úgy időbe fog telni a megoldása is. Adja meg ezt magának, és legyen türelmes! A leírtak alapján azt gondolom, nem kell egy konkrét betegséget keresni. Azt volna jó megérteni, miért "működik" így, és akkor a terapeuta segítségével a változás is lehetségessé válik. Ha igényli, szívesen segítek megfelelő szakember találásában.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: