Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. július 16., péntek

31.

Hogyan lehet megtalálni a nekünk való hivatást?
J.K.


Kedves J.K.!

Nos, szerintem amit még sosem csináltunk, arról nehéz elképzelni, szeretnénk-e, ezért inkább a meglévő élményekből érdemes kiindulni.
Egyrészt, jó számba venni, hogy az ember miben jó, mert nyilván nem kell olyan irányban gondolkodni, amihez nincs képességünk.
A második: milyen élethelyzetekben érezzük jól magunkat? És vajon mi azokban a közös? Ebből sok kiderül. Kiderülhet, hogy kifejezetten emberek közt nyüzsögve vagyunk elemünkben, vagy éppen valamilyen témában aprólékosan elmerülve, vagy imádunk mások előtt szerepelni, vagy az a legfontosabb, hogy változatosság legyen, stb.
És a harmadik szempont, hogy milyen igényekhez ragaszkodunk (anyagi, kiszámíthatóság, presztízs, stb.)
Ezekből össze lehet rakni, hogy milyen hivatás az, amit meg tudunk csinálni, otthon érezzük magunkat benne, és megfelel az elvárásainknak. Persze, ez csak hipotézis, ahogy mondják, a puding próbája az evés.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: