Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2010. július 16., péntek

29.

Az én problémám, hogy bulikban csak alkohollal tudok ellazulni. 19 éves vagyok, szeretek bulizni, de kell egy-két pohár bor, addig nem érzem jól magam, feszült vagyok, nem tudok feloldódni. Ez normális?

H.


Kedves H.!

Nem véletlen, hogy az alkoholfogyasztás összekapcsolódott a társasági összejövetelekkel, bulikkal, hiszen az ember nem feltétlenül tud gombnyomásra jókedvű és fesztelen lenni. Amellett, hogy nem túloznám el a problémát, azt is gondolom, jó, ha önmagában az, hogy azokkal vagyunk, akiket kedvelünk, kedélyjavítóként hat ránk. Ha ez egyáltalán nem működik Önnél, feltehető a kérdés, a megfelelő emberekkel jár-e a megfelelő programokra.
Csak a bulikat említi: egyébként, más helyzetekben tudja jól érezni magát alkohol nélkül? Elég az említett egy-két pohár bor? Ha mindkettőre igen a válasz, nincs baj, úgy gondolom.

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: