Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. március 13., szerda

302. A férjem most is gyakran beszél a barátnőjével

Kedves Karolina! 
38 éves nő vagyok, 12 éve élünk együtt a párommal, 3 gyerekünk van. Másfél hónapja jöttem rá hogy megcsal. Nagyon kiborultam most sem érzem egészen jól magam. A párom azt mondja, azért csalt meg mert elhanyagoltam,a kicsivel aludtam,de így is hetente 2szer legalább együtt voltunk. Az a gondom,hogy most is gyakran beszél a barátnőjével,mert azt állítja barátok, miért ne beszelhetne vele naponta többször is? Nem tudom hogy viszonyuljak ehhez a barátsághoz, rettenetesen zavar.Azt mondja engem szeret, velünk akar élni. 
Kérem adjon tanácsot. Köszönöm

Kedves Levélíró!
A lényegről nem ír, ebből gondolom, hogy elsősorban nem ezzel foglalkozik, ezért hadd irányítsam ide a figyelmét: mi az, amitől a jövőben jobban, mindkettőjük számára kielégítően működne a kapcsolat? Párja külső kapcsolata (és szavai) arra utalnak, számára valami hiányzott a kapcsolatból, legalábbis az utóbbi időben. Ettől még természetesen értékes és jó volt a kapcsolatuk, ám az idő múlásával változnak az emberek, így a kapcsolatnak is változnia kell, úgy tűnik, valahol elcsúsztak egymás mellett, nem hallották meg egymás szavát. Az ezen való dolgozást látom a lényegnek. Ennek előfeltétele lenne, hogy mindketten vállalják a saját felelősségüket, ami 50-50%. Ön bizonyára sértettnek érzi magát párja viszonya miatt, ami persze érthető, ahogy párja reakciója is, aki azokra a problémákra hivatkozott, ami a megcsalás előzménye volt. Jó kiinduló pont lehet, ha nem akarják eldönteni, hogy egyikük vagy másikuk a hibás, hanem abból indulnak ki, közösen működtetik ezt a kapcsolatot, együtt jutottak oda, hogy az utóbbi időben eltávolodtak egymástól (párja legalábbis így érezte, fogadjuk tehát ezt el). Azt javaslom tehát, ha szeretnének együtt maradni, a fókusz kerüljön át arra a kérdésre, ki mire vágyik, hogyan tudnának változni, fejlődni, túljutni ezen az időszakon. Természetesen Ön kérheti, és ez jogos is, hogy ne Ön előtt beszéljen párja azzal az emberrel, akiről fáj hallania, tudnia, de amennyire lehet, próbáljon ne vele, hanem kettejükkel foglalkozni.
Üdvözlettel: Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: