Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. február 3., vasárnap

297. Sohasem volt még orgazmusom

Kedves Karolina!

Tudom,hogy valószínűleg egy szexuálpszichológushoz kellene fordulnom, de sajnos nem áll módomban, és remélem, hogy azért Ön is tud nekem segíteni.

2 éve vagyok együtt a barátommal, 19 éves vagyok,ő 22. Rendszeres nemi életet élünk, de nekem soha nem volt még orgazmusom. Ő erről nem tud,ami most már tudom hogy egy hatalmas hiba volt az elején, de úgy érzem nem mondhatom el neki, hiszen egy teljes világot döntenék benne össze. Maga az aktus jó, csak az utóbbi időben kezdett elmenni a kedvem tőle, sajnos már elmúlt a vágy.. Igazából nem tudom, hogy mit kellene tennem. 

Én egy nagyon szégyenlős és magammal mindig elégedetlen lány vagyok, elég gátlásos, mindig félek az elutasítástól és a kudarctól. Éppen ezért még felül sem voltam soha, mert rettegek attól hogy rosszul csinálom és ezzel leégek előtte... Pedig ő mindenben támogat és segít, az eszem tudja, hogy ezzel sem lenne másképp. Vagy inkább remélem. És ezért már unalmas is a szex, mindig ugyanabban a pózban, és nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha erről beszélni kéne, de már csak önkielégítés közben tudom elérni az orgazmust. Nem tudom élvezni a szexet, egyszerűen csak jár az agyam, hogy vajon most így jó-e amit csinálok, vagy hogy legyen már vége. Emiatt már a kapcsolatunk is kezd megromlani. Nagyon félek és nem tudom mit tegyek..
Előre is köszönöm a válaszát.


Kedves Levélíró!

Természetes, hogy tanulni kell egymást, és saját magát is, hogyan tud ellazulni szeretkezés közben. Két irányban látszik, hogy érdemes lenne változtatni, és persze ezek egymásra is épülnek. Az egyik: úgy látom, a szex most a megfelelésről szól Önnek, így nem jut terep az egymásra hangolódásnak, kommunikációnak. Hogy egészen egyszerűen fogalmazzak: mivel kénytelen magával foglalkozni a szorongás miatt, nem tud a párjára (is) figyelni, és kettőjük összhangjára. Ha szex közben nem megy, javaslom, járjanak el táncolni, ahol kisebb lelki nyomás alatt tudná megtapasztalni, milyen elengedni magát, hol átengedi a vezetést, hol átvenni, egymásra hangolódni.

A másik kérdés az unalomé: miért vannak mindig ugyanabban a pózban? Értem, hogy nem akar fölül lenni, de ezt leszámítva is végtelen sok variáció marad. Ön is kezdeményezhet új helyzeteket. A ráhangolódást is teheti színesebbé, például masszázzsal, közös fürdéssel, de egymás etetése is bensőséges lehet - hagyatkozzon a fantáziájára, és találja meg, ami leginkább testhezálló Önnek, Önöknek. Ha játékosan kezdik a szeretkezést, talán az Ön aggodalmai is oldódni fognak.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: