Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2013. február 18., hétfő

300. Állandó félelemben élek

Kedves Karolina!
Már nem tudom, mit tegyek, segítségért fordulok Önhöz. 33 éves vagyok,férjem és hat éves Kislányom van. Volt egy másik férfi az életemben sajnos,amit végül elmondtam a Férjemnek, tud róla, megbeszéltük. Annak a kapcsolatnak vége szakadt, de én nem tudom feldolgozni,ami a szakítás után történt.. .Rengeteg sms-t, emailt, hívást kaptam még a szakítás után, egyszerűen az illető nem akart elengedni, egy-két alkalommal halálos fenyegetést is kaptam tőle. Zsarolások,hogy mindent elmond a férjemnek,ilyesmi... Néhány hónapja csak, hogy beszéltem vele telefonon, Ő hívott akkor is,és akkor mondta, hogy nyugodjak meg, nem zaklat, nem bánt,i lyesmi...azóta is írt egy egy emailt,de azokban nem írt rosszat. Viszont bennem azok a régebbi dolgok annyira megmaradtak, hogy azóta sem tudom túltenni magam rajta. Állandó félelemben élek a saját otthonomban, főleg éjszaka félek nagyon, nem tudok aludni sokszor,remegés,képzelődés,egyszerűen nem tudom már mit tegyek. Itt van a szép Családom,a Férjem nagyon szeret,megbocsájtott és próbál segíteni ahogy tud .Itt van a Kislányom,aki előtt próbálom ezt az egészet titokban tartani,nem szeretném, hogy Ő bármit is érzékeljen ebből. Ön szerint mit kellene tennem,hogyan tudnék továbblépni? Mert sajnos a mai napig mindig eszembe jut az illető,a szavai..:(Sokszor előkerül álmomban is.:(Nem vagyok nyugodt...Előre is köszönöm válaszát.Tisztelettel: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Úgy gondolom, a probléma nem a zaklató leveleknél kezdődött. Teljesen feldolgozatlannak tűnik ez a történet, onnan kezdve, hogy vajon mi hiányzott a kapcsolatukból, ami teret nyitott a szeretői viszonynak, mi zajlott le Önben, változott-e a kapcsolata férjével, miután kiderült a viszony, mi lesz más a jövőben, miért nem lesz szükség szeretőre... Azt érzem, Ön megijedt, hogy szétrombolja a családját, a lelkiismerete, és a kislány iránti felelősségérzet megállította, de az eredeti probléma ott lapul a szőnyeg alatt. Ezért nem alszik nyugodtan, nem a korábbi e-mailek miatt. Nagy segítség lenne Önöknek egy párterápia, amin feldolgoznák az elmúlt idők történéseit. De ha ez nem megvalósítható, akkor próbáljon saját magával együtt érezni, megérteni, miért volt szüksége arra a kapcsolatra, és közelebb kerülve igényeihez megbocsátani magának, hogy egy új életszakasz vehesse kezdetét.

Üdvözlettel:
Cziglán Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: