Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. szeptember 19., szerda

276. Egyikünk sem tudja lezárni a dolgot.

Kedves Karolina!
Volt egy 9 évig tartó kapcsolatom, aminek kb.3 éve lett vége.Én szakítottam,mert úgy éreztem,hogy a barátom túlságosan is rám támaszkodik,és ezt a terhet nem bírom el.Én egy ambíciózus ,feltörekvő ember vagyok,aki újabb és újabb lehetőségeket keres. Ő nem ilyen ;ő nem mer semmibe sem belekezdeni,mintha félne a kudarctól.Az idegei sem éppen vasból vannak;nagyon ki tud borulni.Nekem kellett egyensúlyozgatnom őt lelkileg.Olyan érzésem volt már mellette ,mintha én lennék a férfi és ő lenne a nő a kapcsolatunkban. 


Az a gond,hogy valahogy egyikünk sem tudja lezárni a dolgot. Engem elsősorban az gátol,hogy tudomásom van róla,hogy szakításunk óta nem volt senkije,és még mindig utánam vágyakozik. Tehát úgy érzem,hogy ő még mindig nincs rendben. Nem lehetek nyugodt afelől,hogy továbblépett és boldog. Így viszont én sem tudok igazán továbblépni ,mert állandóan ő jár az eszemben. Felelősséget érzek iránta,és lelkiismeret furdalásom van vele szemben.Ráadásul beszélni is szoktunk gyakran skype-on,ami szintén nem normális, ha az ember el akar engedni valakit. Ha én nem hívom, akkor ő biztsan hív. Van -e valami jó ötlete arra,hogy hogyan kezelhetném ezt a helyzetet? Hogyan zárhatnám le végleg a kapcsolatot kettőnk között úgy ,hogy még gondolatban se jöjjön elő többé.És hogyan "szerelhetném" le őt úgy,hogy közben ne bántsam meg ?


Kedves Levélíró!

Mintha mindketten a másiktól várnák, hogy megszakítsa a kapcsolatot... A volt párja talán nehezebben teszi ezt meg, hiszen nem ő akart szakítani, Öné lenne a feladat. Persze, még az is elképzelhető, hogy ő fog előbb ráébredni, milyen romboló ápolgatni ezt a kapcsolatot, és ezzel elvenni az esélyét annak, hogy legyen egy új. Ön kevesebbet veszít a jelenlegi helyzettel, elsősorban nem Ön szenved tőle, sőt, még egy másodlagos nyereség is az Öné: érezheti, hogy továbbra is pátyolgatja a volt partnert, ez kedvez az önbecsülésének, de a régi, nyomasztó teher nélkül jut ehhez az előnyhöz. Legyen őszinte magához, valamiért erre Önnek is szüksége van, ha másért nem, jól esik biztosítva látni, hogy valakinek ennyire fontos még három év után is.

Ha valóban szívén viseli a volt párja sorsát, engedje őt útnak, ne tartsa fenn vele a kapcsolatot! Meghozott egy döntést három éve, ennek mindkettőjükre nézve következményei vannak, vállalja az Ön részét!
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: