Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. szeptember 2., vasárnap

274. Házasságban élek, de az eltitkolt szenvedély, vágyakozás egyre nagyobb

Kedves Karolina!
A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Körülbelül 2 éve megismerkedtem egy nálam 12 évvel idősebb férfival. Neki családja van, nekem több éve tartó élettársi kapcsolatom. Egy közös baráti társaságban szoktunk lenni. Az első perctől hatalmas vonzódás alakult ki közöttünk. Ő felkeresett engem a hétköznapokban, de természetesen nem akartam róla tudomást venni. Aztán minél többet találkoztunk a társasági életben, elkezdtem vágyakozni utána és mintha szerelmet éreznék, kialakult valami. Egy kis időn keresztül többször titokban találkoztunk, fantasztikus volt vele minden pillanat. Aztán mivel tudtam, hogy közöttünk nem szabad, hogy történjen komolyabb dolog teljesen elfordultam felőle. Ezek után minden helyen őt kerestem, ő pedig meglepetéseket, üzeneteket küldött a munkahelyemre. A párkapcsolatomban megismerkedésünk előtt sem dominált a szenvedély, vele viszont minden pillanat az volt. A párkapcsolatomra térve, ma már házasságban élek, de ez az eltitkolt szenvedély, vágyakozás egyre nagyobb. Ő mára már a családját is feladná értem, és ennek ma már látszatát is adja. Én pedig teljesen össze vagyok zavarodva. A férjemnek én jelentem a mindent, egy kialakult, hétköznapi életünk van, amellyel nem vagyok elégedett, mert akkor nem vágyakóznék más után, de szeretem őt és nem tudnám feladni a jelent. Nem tudom, hogy ez mennyire normális dolog és mi lehet ilyenkor a megoldás. A férjem gyermeket szeretne. Nagyon tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm válaszát.
Flóra


Kedves Flóra!
Azt szokták mondani, egy jó kapcsolatnak három pillére van: az elköteleződés, az intimitás és a szenvedély. Azt írja, utóbbi sosem működött igazán a kapcsolatukban a férjével - bizonyára ezért is fért az életébe egy másik férfi, aki éppen ezt képviseli. Ugyanakkor biztos, hogy a másik két területen sok tartalékuk van, hiszen ezért kötötték össze az életüket, ezért nem lépett még ki a házasságából annak ellenére, hogy jó ideje tart a viszonya. Azt gondolom, ha szeretne a házasságában boldogan élni, csak úgy lehetséges, ha hoz egy határozott döntést arról, hogy a szenvedély iránti igényét is ott szeretné kielégíteni, és ezért fog, pontosabban fognak együtt dolgozni a férjével, ha kell (és ez valószínűnek tűnik), párterápiás segítséggel. De ennek csak akkor van értelme, ha egyértelműen lemond arról, hogy más utat keressen.

Természetesen ez csak akkor működik, ha hisz benne, legalábbis valamennyi esélyt tud neki adni, hogy az otthonukba is beköltözhet a szenvedély, és ha elég értéket lát a házasságában ahhoz, hogy hajlandó legyen tenni érte, és elfogadni, hogy nem azonnal jön a változás. Ezt Ön érzi, Ön dönti el, egy biztos: a másik kapcsolatába fektetett energia nem fogja megjavítani a házasságát.

Azt javaslom, a gyerekkel még várjanak, előbb derüljön ki, sikerül-e kilábalni ebből a válságból.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: