Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. március 24., szombat

235. Kislányom erősen irtózik a gombos ruháktól

Kedves Karolina!
Egy 2 éves kislány édesanyja vagyok. Kislányom erősen irtózik a gombos ruháktól, mára odáig jutottunk, hogy nem hajlandó ilyen ruhákat felvenni(nem hisztiből, látszik rajta, hogy komolyan sír), és rámszól, hogy húzzak másik pólót, ha gomb van rajta. Annyit mond lebiggyedt szájjal, hogy nem szeretem gombokat. A kispárnát, paplant is el kell fordítani, hogy ne lássa a gombokat. Nem erőltetem, nem próbálgatom a gombos dolgok viselését nála, megoldható, hogy gomb nélküli ruhákat vásároljak neki. Egyébként egy egészséges, kiegyensúlyozott, jó gyermekről van szó, békés családi háttérrel, semmi mástól nem fél. Kérdésem, hogy kell-e ezzel foglalkozni, vagy nem? Aggódom, hogy nehogy később esetleg más, súlyosabb gondja legyen ebből!
Várom szíves válaszát!


Kedves Levélíró!
Sok gyereknél előfordul, hogy valamitől (látszólag) ok nélkül fél, a legfurcsább dolgoktól akár, ami nem köthető semmilyen rossz élményhez. Szerintem fogadják ezt el, hiszen, ahogy írja, megoldható, hogy ne hordjon gombos ruhákat. Ha nem merül fel más, ami szorongásra utalna, nincs ok aggodalomra.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: