Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2012. március 12., hétfő

234. Ő mindent jobban tud, mint a pszichológus

Van egy párom, aki 17 év után felbontotta a kapcsolatát az addigi barátnőjével( a hölgyről mindenki jó vélemennyel van, kedves művelt türelmes szép lány) megismerkedtünk mi, és nekem mar az elején is feltűnt pár furcsa dolog.

A párom nyugtalanul alszik, vakarja magát a fejen, a mellen a hatan, néha addig, amíg ver, nem folyik. Gyorsan beszél, gyorsan jár, es vagy nagyon rendetlen, vagy nagyon precíz. Napok, néha órák alatt átváltozik. Nekem van egy kisfiam az előző kapcsolatomból, es van egy közös 9 hónapos kicsink is. Amióta megszületett a kicsi, a párom egyre dominánsabb, agresszívabb. Állandóan kiabál velem, es szidja a nőket. Ha szolok neki, légy szíves ne kiabálj velem problémát így nem lehet megoldani akkor 2 napig nem jön haza. Ha elmegyünk sétálni, o mindig rohan, alig tudjuk utolérni, majd megint kiabál, milyen anyámasszony katonája vagyunk. Nagyobbik fiam 5 eves a múltkor alig tudta mar tolni a biciglijét hegynek felfele, sírt es kert hogy varjuk meg, erre a párom megint elkezdett ordítozni, hogy ez az en hibám, mert, hogy milyen gyenge gyereket nevelek belőle, es hogy nem segíthetek neki!

Állandóan parancsolgatni akar es azt hajtogatja, hogy csak akkor leszek sikeres az eletemben, ha az o utasításait követem. Válaszleveleket ír az üzleti mailjaimra, engem meg sem kérdezve, es ha megjegyzem hogy ezt nem akarom akkor ordít megintcsak velem. A gyerekekkel nem foglalkozik, azt mondja hogy az a nők dolga, ami meg nem zavarna annyira, de az állandó ordítozásai es a felelősség állandóan másra/okra való háritása elviselhetetlen tőle. Professzionális segítséget nem fogad el, mert o mindent jobban tud, mint a pszichológus! Tegnap nagyon agresszívan vezetett + beszelt a fiammal erre megkértem csendben hogy vegye halkabbra magát es az autóban igen is felek ha így megy, erre o ezt a tekintélye alaásásának nevezte es átköltözött éjszakára a nappaliba. Attól felek hogy az édesapja mániás depresszív , esetleg nála is ez jött ki ? Mit tehetek? Kérem segítsen


Kedves Levélíró!
A levelében leírtak nem utalnak mániás depresszióra. Nem dobálóznék diagnózissal, ami egyértelmű, hogy alacsony a párja önértékelése, ezért fontos számára, hogy minden helyzetben érezze, ő a főnök. A lényeg: most nehezen elviselhető légkör uralkodik otthon. Együtt tudnának változtatni, persze segítséggel, amire párja jelenleg nem nyitott. Sajnos azt nem gondolom, hogy volna olyasmi, amit ha Ön egyedül megtesz, akkor párján is csodálatos változások mutatkoznak. Ilyen csodarecepttel tehát nem szolgálhatok, az egyetlen tanács, amit adnék, hogy azt mérlegelje, a gyermekei szempontjából vállalható-e még a helyzet. Ha azt látja, lelkileg sérülhetnek az otthoni légkör miatt, akkor az Ön felelőssége, hogy hagyja-e ezt, vagy lépést tesz a felszámolása érdekében. Ezt egyedül Ön érzi, hiszen Ön lát minden pillanatot. Nem tudom, amit leírt, azok a kellemetlen percek a sok-sok jó mellett, vagy az általános kép. Nekem leginkább az a része volt riasztó, hogy párja meg akarta tiltani, hogy segítsen kisfiának. Ha azt érzi, a kapcsolaton belül kiszolgáltatott helyzetbe került, ahol nem tud testi-lelki védelmet nyújtania gyermekének (gyermekeinek), lépnie kell! Arra is figyeljen, ha olyan folyamatokat lát elindulni, hogy a külvilágtól, külső kapcsolatoktól, szabad mozgástól el akarja szigetelni a párja. Sajnos, a verbális durvaságot gyakran követi a partner kiszolgáltatott helyzetbe való hozása, és a folyamat végül akár bántalmazásig is fajulhat. Ezzel nem megijeszteni szeretném, csupán óvatosságra, éberségre inteni.
Cz. K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: