Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. május 10., kedd

146.

Kedves Karolina!

Azzal a számomra elég komoly problémával fordulok önhöz, hogy 25 éves végzős hallgató vagyok záróvizsga előtt 1 hónappal...tavaly ilyenkor egy éjszaka megtámadott egy férfi és orális erőszakra kényszerített. Azóta sem mondtam el senkinek, és az utóbbi időben úgy éreztem, hogy már teljesen jól vagyok...,de egy hónapja láttam egy filmet hasonló jelentettel és azóta nincs nap, hogy ne élném újra az egészet. Nem tudok aludni rendesen, szorongok. próbáltam sportolni, és elterelni a figyelmemet, de nem megy. És a legrosszabb, hogy a vizsgámra se tudok készülni arra is gondoltam, hogy halasztok? Ez normális, hogy egy évvel a történtek után így érzem magam?


Tudna esetleg valamilyen tanácsot adni, hogy tovább tudjak lépni?

köszönettel: M
.


Kedves M.!

Normális, hogy visszajöttek az emlékek és a szorongás. Sajnos egy ilyen erőszakos eseményt nem könnyű elfelejteni, sok idő, sok beszélgetés helyre tenni. Ilyenkor egy csomó irreális gondolat és félelem kavarog az emberben. Bűntudat is keletkezhet, az áldozatok gyakran indokolatlanul önmagukat hibáztatják. A megoldás: alaposan átbeszélni az eseményeket egy elfogulatlan személlyel, akár szakemberrel, akár olyannal, aki nem akarja gyors vigasztalással elhessegetni a témát. Ha van lehetősége halasztani, az sem rossz ötlet, ebben nincs konkrét tanácsom.

Üdvözlettel:


Bujdosó Karolina

Leggyakrabban megtekintett kérdések: