Az online kérdezz-felelek szolgáltatás ingyenes. A kérdező személyes adatait bizalmasan kezelem, és semmilyen további célra nem használom fel. Ha a beérkező kérdések száma meghaladja kapacitásomat, fenntartom a jogot a köztük való szelektálásra.

2011. február 16., szerda

73.

Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni, nem tudom miért, de a barátom minden éjszaka nyöszörög alvás közben. Többször már fel is ébresztettem, mert azt hittem, rosszat álmodik, de nem. Olvastam több oldalt is és az orvosok válaszát is megtaláltam. Úgy olvastam, szükség lenne pszichológusra. Azt szeretném elérni, hogy velem osszon meg mindent. Lehetséges ez? Vagy muszáj egy pszichológussal beszélnie?
Köszönettel: Viktória


Kedves Viktória!

A kapcsolatuk szempontjából nem biztos, hogy szerencsés célkitűzés, hogy mindent Önnel osszon meg a párja. Ez később konfliktusforrás lehet, illetve így nehezebben tud neki segíteni, mert a segítő szándék mellett Önnek még egy rejtett célja is van, ami már saját magáról szól: önmagát, mint a titkok tudóját, és kompetens segítőt élje meg. Javaslom, ha azt szeretné, hogy a párja számára igazi támasz legyen, érdeklődjön nála tapintatosan, hogy nyomasztja-e valami, de azzal a nyitottsággal, hogy más személyt is igénybe vehetnek. Ettől még az Ön támogatása nem kevésbé lesz értékes, sőt!

B.K.

Leggyakrabban megtekintett kérdések: